Notícies

Ja podeu veure la presentació del darrer Quadern de la Bona Praxi sobre la incorporació de teràpies no validades o fora de fitxa tècnica

Ja podeu veure el vídeo de la presentació del darrer Quadern de la Bona Praxi sobre l'ús de teràpies no validades o fora de fitxa tècnica

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) ha publicat un nou Quadern de la Bona Praxi (QBP) sota el títol Teràpies no validades o fora de fitxa tècnica. Responsabilitat dels professionals i dels centres, públics i privats, en el seu ús. Aquest QBP és el número 39 i es va presentar el passat dijous 23 de maig al Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB).

El document aporta eines a professionals i institucions de l’àmbit públic i privat davant d'un entorn cada cop més complex i, a la vegada, delimita la responsabilitat i el capteniment davant la utilització de teràpies no validades o de dubtosa utilitat clínica.

El quadern recull exemples de tractaments i procediments amb evidència científica feble, un recull de la terminologia que cal conèixer i utilitzar correctament al respecte, aspectes deontològics de la praxi, com es regula la publicitat en la promoció de les noves teràpies, quin ha de ser el rol de les institucions i inclou una guia per incorporar a la pràctica clínica un nou tractament o procediment. 

Ja teniu disponible el vídeo de la presentació: 

Els Quaderns de la Bona Praxi són guies de pràctica clínica que edita el CoMB per al CCMC i que promouen la bona praxi i la prevenció de riscos professionals. Són una eina de formació contínua per al desenvolupament professional dels metges. Aquí els podeu consultar tots.