Notícies

cannabis 2

Ja disponible el vídeo de la sessió ‘La salut i el cànnabis’

Ara fa mig any, la revista British Medical Journal va publicar un estudi multicèntric internacional -en el qual han participat investigadors de l’Hospital Clínic i l’IDIBAPS- que demostra que els cannabinoides THC i CBD, els més utilitzats en medicina i amb més rellevància clínica, poden causar efectes perjudicials importants en adolescents, persones amb trastorns de la salut mental, embarassades i conductors. Concretament, apunten a l’increment del risc de psicosi en joves, motiu pel qual s’han fet públiques algunes opinions d’experts que demanen limitar o, fins i tot, prohibir el cànnabis als joves i, més específicament, als menors.

D’altra banda, recentment s’han fet públiques informacions sobre la intenció del Govern de l’Estat de reprendre la regulació del cànnabis terapèutic. Algunes veus polítiques també han demanat legalitzar-ne l’ús recreatiu.

Per aquestes raons, el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) va organitzar, el passat 29 de gener, una debat col·loqui per aprofundir en l’ús del cànnabis i els seus efectes en la salut de les persones, especialment en la d’adolescents i joves de menys de 25 anys.

 La sessió va comptar amb tres ponències d’experts sobre riscos i beneficis de l’ús del cànnabis, patrons de consum i socialització o indicacions terapèutiques. Finalment, es va llegir el decàleg sobre la salut i el cànnabis del CoMB

Informació relacionada