Notícies

Memòria i reconeixement de la professió mèdica

#INOBLIDABLES: acte de reconeixement i memòria als professionals davant la pandèmia

El Col·legi de Metges de Barcelona va organitzar ahir al vespre l’acte #Inoblidables, un reconeixement a l’enorme esforç professional i personal que han portat a terme els metges i metgesses durant els dos anys de pandèmia de COVID-19, així com un record i homenatge als professionals que ens han deixat a causa de la malaltia. Aquest acte de memòria col·lectiva, que va aplegar uns 400 assistents, va tenir lloc a l’Auditori Axa de Barcelona i es va poder seguir també per streaming al web col·legial. 

Memòria i reconeixement de la professió mèdica

L’esdeveniment va estar dividit en diverses seccions que combinaven entrevistes presencials i testimonis en vídeo de professionals que explicaven vivències en primera persona i reflexions sobre la pandèmia i els seus efectes, amb intervals musicals en directe. D’aquesta manera, es van succeir cinc grans blocs on es va anar explicant diversos moments de la pandèmia: l’esclat inicial i les primeres mesures de contenció de la COVID-19 als països veïns; la primera onada i els moments de por, incertesa i desbordamentl’esforç i la solidaritat mostrats pels professionals i per la societat civil (per exemple, durant la campanya #ElCoMBActua); l’esperança que va suposar l’arribada de les vacunes, i els aprenentatges i les necessàries propostes de futur per enfortir el sistema sanitari després de la pandèmia. 

Durant l’acte, es va presentar, així mateix, un vídeo on es mostrava el procés creatiu d’una peça artística, obra de l’artista Joan-Pere Viladecans, que s’instal·larà properament al Col·legi de Metges de Barcelona en memòria i com a homenatge a l’esforç col·lectiu dels professionals i, en especial, als metges i metgesses morts per la COVID19.

L’acte va estar conduït pel periodista Antoni Bassas i va comptar amb les actuacions de l’actriu Sílvia Bel amb el cantaor Juan Manuel Galeas i el guitarrista José Santiago, la cantant Judit Neddermann i el grup Quartet Melt. Hi van assistir personalitats com la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, qui va fer un breu discurs per tancar l’acte; el conseller de Salut, Josep Maria Argimon; el diputat del Parlament  i exministre de Sanitat, Salvador Illa; els expresidents del Govern de la Generalitat Quim Torra, Artur Mas i José Montilla, i els exconsellers de Salut, Alba Vergés i Boi Ruiz, entre d’altres. El president del CoMB, Jaume Padrós, i la vicepresidenta, Elvira Bisbe, van intervenir també a l’homenatge. 

 

Recupera el vídeo de l’acte complet

 

Testimonis de professionals