Notícies

Iniciatives del CoMB, del CCMC i de la Fundació Galatea són distingides amb els premis “Mejores Ideas de la Sanidad 2017” de Diario Médico

La 16a edició dels premis Mejores Ideas de la Sanidad que atorga cada any la publicació especialitzada Diario Médico ha distingit enguany tres iniciatives engegades pel Col·legi de Metges de Barcelona, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) i la Fundació Galatea. El document del CoMB La conciliació de la vida laboral, familiar i personal de metges i metgesses. Propostes i Pla d’Acció; el document de posició del CCMC El malalt amb càncer. Els tractaments oncològics i pal·liatius i les teràpies sense evidència científica i pseudociències i el Curs autoformatiu per a tutors MIR de la Fundació Galatea, amb suport d'Almirall, han estat els projectes guardonats. La cerimònia de lliurament va tenir lloc el 13 de novembre passat al Teatre Nacional de Catalunya. 


Dra. Antonia Sans, Dr. Eugeni Saigí, Dr. Jaume Padrós, Dra. Helena Camell i Dr. Gustavo Tolchinsky

La vicepresidenta del CoMB, Elvira Bisbe, va recollir el premi pel document sobre la conciliació; mentre que el secretari, Gustavo Tolchinsky, va recollir el guardó pel document del malalt oncològic i les pseudociències; i el president de la Fundació Galatea, Miquel Vilardell, el del curs autoformatiu per a tutors MIR. També van formar part de la comitiva del CoMB (a banda de personal tècnic del Col·legi), el president de la Societat Catalano-Balear d’Oncologia, Eugeni Saigí; la presidenta de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives, Helena Camell; i la doctora Antònia Sans, membre de la comissió de Deontologia del CoMB, tots tres integrants de l’equip redactor del document sobre el pacient oncològic. També va acompanyar l’equip del CoMB la doctora Iolanda Jordan, pediatre de l’Hospital Sant Joan de Déu i una de les autores del document sobre conciliació. 


Dra. Iolanda Jordan, Dr. Jaume Padrós, Dra. Elvira Bisbe i Dr. Gustavo Tolchinsky

L’acte de lliurament d’aquests premis és un esdeveniment que Diario Médico sempre ha celebrat a Barcelona i, per aquest motiu, la directora de la publicació especialitzada, Carme Fernández, va  presentar el president del CoMB, Jaume Padrós, gairebé com a “amfitrió” de l’esdeveniment. Padrós va intervenir un cop finalitzat el lliurament de tots els premis i va adreçar al públic un discurs en defensa de la necessitat urgent de posar fi a la precarietat laboral que afecta els metges i resta de professionals sanitaris. Precisament, en l’edició de l’any anterior dels premis Mejores Ideas, va ser reconegut amb un dels guardons l’informe del CoMB  La precarietat laboral del col·lectiu mèdic. Realitat i propostes. A la cloenda, també van intervenir-hi el director general d’Ordenació Professional del Ministeri de Sanitat, Carlos Moreno, i la directora general de Planificació del Departament de Salut, Pilar Magrinyà


Dr. Jaume Padrós

Més de 80 iniciatives, promogudes per 124 entitats, van veure reconeguda la seva vàlua i capacitat innovadora a la 16a edició dels premis Mejores Ideas de la Sanidad. Diario Médico celebra enguany el seu 25è aniversari.