Notícies

Èxit del 5è Congrés Català de Salut Mental i gran repercussió als mitjans de comunicació

El 5è Congrés Català de Salut Mental celebrat al Cosmocaixa els 6, 7 i 8 de juny va ser un gran èxit en participació i amb gran repercussió als mitjans de comunicació generalistes, que s’han fet ressò de les dades sobre salut mental referides durant el congrés.

Aquesta edició ha girat entorn al nou context socioeconòmic i les seves repercussions tant en la clínica com en la psicopatia. Sota el títol “Salut Mental i Societat en un context de crisi: Perspectives, Oportunitats i Propostes”, el congrés tenia l’objectiu d’ajudar a millorar la comprensió de les circumstàncies sociològiques, culturals i psicosocials del context actual, fer propostes per a la millora de les eines tècniques i organitzacionals.  D’aquesta manera, tant professionals de la salut com agents socials han participat en aquesta jornada.

Els mitjans de comunicació han recollit les dades revelades durant els tres dies en que s’ha celebrat aquest congrés. El més destacat ha estat l’augment a un 19% els casos de depressió i un 8,4% el d’ansietat arran de la crisi. També s’han fet especial ressò de l’estudi “Els riscos per a la salut mental de la crisi econòmica a Espanya: evidència en població atesa a centres d’atenció primària entre 2006 i 2010”, publicat al European Journal of Public Health. Segons el document la prevalença de casos de depressió lleu a 2006 era del 6,4% i a l’any 2010, del 8,6%. En el cas de la dependència a l’alcohol va passar de l’1,4% al 6,2% durant el mateix període.

Podeu llegir el que han recollit alguns  mitjans de comunicació:

Entrevistes