Notícies

mirr

Èxit de participació a la 13a Jornada d’Orientació per als futurs MIR celebrada al CoMB

  • El CoMB va tornar a organitzar aquesta cita anual en què 120 metges residents de 47 especialitats diferents van resoldre els dubtes plantejats pels 250 futurs MIR que van assistir a la convocatòria

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) va celebrar el passat dilluns, 18 de març, la 13a Jornada d’Orientació per als futurs MIR, que va estar tot un èxit de participació, ja que va aplegar gairebé 250 futurs residents i més de 120 informadors de 47 especialitats diferents.

La convocatòria del CoMB es consolida any rere any com a referent per als futurs residents. L’esdeveniment, té l’objectiu d’oferir informació de primera mà als metges i metgesses joves que triaran plaça com a residents pròximament, per tal d’orientar-los i ajudar-los a resoldre dubtes al voltant de les diferents especialitats i de les rutines del dia a dia. Cal destacar que aquesta cita anual no seria possible sense la participació desinteressada dels joves metges residents que fan d’informadors i que dediquen el seu temps als futurs companys de professió.

Sessions informatives per especialitats

La sessió d’enguany es va organitzar al voltant de més de 30 taules físiques on residents en actiu van respondre de manera personalitzada els dubtes plantejats pels futurs MIR, des dels més tècnics als més pràctics. Aquesta interacció, directa i propera, és la clau de l’èxit de la ja tradicional jornada.

Cada una de les taules es va dedicar a una especialitat mèdica i les sessions informatives es van dividir en quatre torns de 30 minuts. D’aquesta manera, cada participant va poder rebre informació de fins a quatre especialitats diferents.  Les taules amb més demanda van ser Medicina Familiar i Comunitària, Pediatria i Obstetrícia i Ginecologia. En aquesta edició, es van organitzar, a més, 14 taules addicionals de caràcter virtual corresponents a especialitats amb una demanda més minoritària.

Benvinguda al CoMB

Les sessions informatives per especialitats mèdiques van estar precedides per una benvinguda al CoMB, així com per ponències al voltant de la residència. La vicepresidenta de la Junta del CoMB, Elvira Bisbe, i el membre de la Secció de Metges MIR i Metges Joves del CoMB, Marc Albiol, van ser els encarregats de rebre els joves metges i d’explicar-los de quina manera els acompanyarà el Col·legi en aquesta nova etapa que comencen.

El secretari de la Secció de Metges MIR i Metges Joves, Marc Patricio, i la vocal de la mateixa secció, Rita Alonso, els van donar diverses recomanacions sobre el procediment de triar plaça.

La subdirectora General d’Ordenació i Desenvolupament Professional del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Maria Josep Cerqueira, va cloure l’acte previ a les sessions informatives.