Notícies

Entrevista a Jaume Padrós a La Vanguardia: “La línia vermella dels metges és la qualitat assistencial i que no es rebaixin prestacions”

El diari La Vanguardia va publicar dissabte, 29 d’octubre, una entrevista amb el president del CoMB, Jaume Padrós, en la qual defensa el model sanitari català i insisteix en la necessitat urgent de garantir recursos per recuperar tant les inversions comi les retribucions i l’estabilitat laboral dels professionals. “Els professionals s’estan deixant la pell per contrarrestar els efectes de les retallades”, afirma Padrós, que, a banda de reclamar més recursos, recorda que els professionals necessiten més autonomia de gestió per garantir la qualitat assistencial. 


Com ja ha fet en articles anteriors, Padrós va alertar que la precarietat laboral que actualment afecta una bona part del col·lectiu de metges, sobretot menors de 45 anys, suposa un “risc de fractura generacional”, que podria portar a què “els joves es desenganxin del sistema”. 

El president del Col·legi també valora les darreres notícies relacionades amb el sector sanitari, com ara l’anunci de compra de l’Hospital General de Catalunya per part del departament de Salut. A parer de Padrós, la prioritat del debat sanitari s’hauria de situar ara mateix en “l’obtenció de més recursos i d’un finançament estable” per al sistema. “M’agradaria sentir que, quan hi hagi un euro més, la prioritat seran els professionals”, afirma.