Notícies

El Servei d’Ocupació del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i les ofertes de treball a l’estrangerDes que, el 1997, el Col·legi va decidir potenciar els serveis que fins aleshores oferia la seva borsa de treball, s’ha treballat en la línia d’oferir el millor servei possible als col·legiats que busquen una primera feina, així com a aquells que busquen complementar-la o canviar-la.

El Servei d’Ocupació -de caràcter gratuït- ofereix no només el servei de cerca de feina, sinó també d’orientació professional, orientació laboral (en coordinació amb l’assessoria jurídica del propi COMB), i informació sobre el mercat de treball i estratègies de cerca de feina. El 2011, en l’escenari de crisi del sector, el Servei d’Ocupació es va modernitzar i ampliar.

En els darrers mesos, fruit de l’augment de la precarietat del mercat laboral mèdic al conjunt d’Espanya, s’ha produït un augment de les ofertes de treball per exercir a l’estranger. Durant el 2012, aquestes varen representar un 11,3% del total de 468 ofertes gestionades.

En aquest sentit, ja des de l’any 2001, s’ofereix informació i assessorament  personalitzats a aquells col·legiats que vulguin fer la seva formació especialitzada o anar a treballar a l’estranger, principalment en l’àmbit de la Unió Europea i els Estats Units.

Volem remarcar que a les ofertes de treball provinents de l’estranger se’ls apliquen els mateixos criteris per a ser gestionades que al conjunt d’ofertes de treball, és a dir:

  • Se seleccionen les ofertes de treball que es gestionen, en funció de la seva qualitat. Es descarten les que no compleixin els criteris predeterminats.
  • Transparència. Es fa arribar als col·legiats una informació completa i detallada de les ofertes de treball: tasques, tipus de contractació, retribució, etc.

En el servei ofert als col·legiats sempre s’ha volgut aportar aspectes diferencials als altres canals de cerca de feina que aquests poden trobar, i en aquest, sentit, cal esmentar, molt especialment, el valor afegit que aportem:

  • Confidencialitat en el tractament de les dades personals i professionals.
  • No obligatorietat d'acceptar una oferta de treball. El metge decideix lliurement si vol presentar la seva candidatura al lloc de treball.

Qualsevol metge col·legiat pot accedir als serveis esmentats, mitjançant una entrevista personal, on es defineixen els seus interessos i objectius professionals. Un vegada inscrits, reben informació, de forma regular, sobre les ofertes de treball que s'ajusten al seu perfil i expectatives professionals. En la línia d’actualització per atendre millor les necessitats dels metges, recentment, i en coincidència amb la gestió de la oferta número 10.000, el Servei d’Ocupació ha estrenat presència a les xarxes socials.