Notícies

El sector assegurador prorroga fins el 31 d’octubre el pagament de prestacions als professionals sanitaris afectats per la COVID-19

El sector assegurador, a través d'UNESPA, ha acordat allargar la vigència de l’assegurança gratuïta de vida i el subsidi per hospitalització destinat als professionals sanitaris afectats per la COVID-19 fins al 31 d’octubre. Es tracta d’un fons solidari de 38 milions d'euros destinat als professionals sanitaris que han estat hospitalitzats i als familiars dels que han mort a causa del coronavirus. Una iniciativa solidària en la qual han participat més d'un centenar d'asseguradores i que inicialment tenia una vigència de sis mesos (des del 14 de març fins al 13 de setembre), però que ara es prorroga davant l’increment de contagis i de la previsió que, amb la represa de l’activitat laboral i lectiva, s’incrementi aquest risc.

Les condicions inicials de cobertura es mantenen. Les aportacions de les 109 asseguradores han permès a UNESPA subscriure en nom d'aquestes una assegurança de vida gratuïta que cobrirà la defunció dels professionals sanitaris afectats pel coronavirus, així com un subsidi per a aquells que hagin hagut de ser hospitalitzats:

  • El capital assegurat en cas de defunció per causa directa de la COVID-19 ascendeix a 30.000 euros per persona, que percebran els seus beneficiaris.
  • El subsidi d'hospitalització ascendeix a 100 euros diaris que es pagaran als sanitaris ingressats, sempre que la seva estada hospitalària superi els tres dies i fins a un màxim de dues setmanes, la qual cosa significa que els pagaments oscil·laran entre els 400 i els 1.400 euros per persona.

Com es fan els tràmits?

Es poden realitzar les sol·licituds del cobrament de les prestacions a través del formulari següent. En aquest document s’exposa la documentació necessària i les formes de tramitar la sol·licitud.

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), i Medicorasse, la corredoria d’assegurances del Grup Med, han activat els instruments oportuns per donar servei als beneficiaris d’aquest fons aportat per les companyies asseguradores. Per obtenir més informació, i si necessiteu ajuda sobre la tramitació de la sol·licitud, poseu-vos en contacte amb els assessors de Medicorasse al  93 567 88 70 / 900 10 11 30 o per correu electrònic a  sinistres med.es / medicorasse med.es.