Notícies

El sector assegurador inicia el pagament de prestacions als sanitaris afectats per la COVID-19

El sector assegurador, a través d'UNESPA, ha iniciat el pagament de les prestacions del fons solidari de 38 milions d'euros anunciat el passat 7 d'abril destinat als professionals sanitaris que han estat hospitalitzats i als familiars dels quals han mort a causa del coronavirus. Es tracta d’una iniciativa solidària en la qual han participat més d'un centenar d'asseguradores i que té una vigència de sis mesos, des del 14 de març fins al 13 de setembre, és a dir, que té caràcter retroactiu.

Les aportacions de les 109 asseguradores han permès a UNESPA subscriure en nom d'aquestes una assegurança de vida gratuïta que cobrirà la defunció dels professionals sanitaris afectats pel coronavirus, així com un subsidi per a aquells que hagin hagut de ser hospitalitzats:

El capital assegurat en cas de defunció per causa directa de la COVID-19 ascendeix a 30.000 euros per persona, que percebran els seus beneficiaris.

El subsidi d'hospitalització ascendeix a 100 euros diaris que es pagaran als sanitaris ingressats, sempre que la seva estada hospitalària superi els tres dies i fins a un màxim de dues setmanes, la qual cosa significa que els pagaments oscil·laran entre els 400 i els 1.400 euros per persona.

Com es fan els tràmits?

Ja es poden realitzar les sol·licituds del cobrament de les prestacions a través del formulari següent. En aquest document s’exposa la documentació necessària i les formes de tramitar la sol·licitud. 

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), i Medicorasse, la corredoria d’assegurances del Grup Med, han activat els instruments oportuns per donar servei als beneficiaris d’aquest fons aportat per les companyies asseguradores. Per obtenir més informació, i si necessiteu ajuda sobre la tramitació de la sol·licitud, poseu-vos en contacte amb els assessors de Medicorasse al  93 567 88 70 / 900 10 11 30 o per correu electrònic a  sinistres@med.es / medicorasse@med.es.