Notícies

El president del COMB reclama al Govern espanyol que no utilizi el sistema sanitari ni als seus professionals com a “moneda de canvi”

“El sistema sanitari és l’estructura que més ha ajudat a cohesionar la societat en aquesta dura crisi, perquè no ha fallat en el que és essencial a la població i ha mantingut la qualitat malgrat les retallades. I això ha estat possible en gran part al 20% de salari que van treure als seus treballadors, contribuents com els altres”. Així de contundent s’ha mostrat el president del COMB, el Dr. Jaume Padrós, davant l’anunci del Govern espanyol de la liquidació extraordinària del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA). 

Tot i que el Govern ingressarà a Catalunya més de 3.000 milions d’euros, tant les patronals del sector sanitari com els propis professionals reiteren que el problema del finançament del sistema sanitari és estructural i no s’acabarà amb l’abonament del FLA, previst pel dia 16 de desembre. De fet, les patronals recorden que l’Administració els deu més de 1.600 milions d’euros i que fins ara només s’han fet servir “tàctiques polítiques” que han perjudicat, entre d’altres, a centres sociosanitaris, farmàcies i hospitals concertats i als seus proveïdors i distribuïdors. 

El Dr. Padrós ha remarcat que aquesta actitud “és un maltractament indignant” i que els professionals sanitaris “no podem ser moneda de canvi”. 

Més informació