Notícies

El president del COMB reclama a Artur Mas més recursos per al sistema sanitari i el seu suport per impulsar canvis organitzatius en les institucions sanitàries

  • El Dr. Jaume Padrós reclama que el país està en deute amb els professionals
  • Artur Mas reconeix que caldran canvis organitzatius liderats pels professionals
El president del COMB reclama a Artur Mas més recursos per al sistema sanitari i el seu suport per impulsar canvis organitzatius en les institucions sanitàries
El Dr. Jaume Padrós reclama que el país està en deute amb els professionals i demana al president  Artur Mas més recursos per al sistema sanitari i el seu suport per impulsar canvis organitzatius en les institucions sanitàries

Artur Mas reconeix en l'acte de lliurament dels Premis a l'Excel·lència que caldran canvis organitzatius liderats pels professionals per aconseguir un sistema sanitari més eficient
  • El COMB premia l'excel·lència professional de 51 metges i metgesses i 4 equips assistencials en un acte on ha participat el president Artur Mas.
  • El president del COMB reclama a Artur Mas més recursos per al sistema sanitari i el seu suport per impulsar canvis organitzatius en les institucions sanitàries que fomentin el lideratge, la participació dels metges en la gestió i l'autonomia professional.
  • El Dr. Padros manifesta el desconcert del col·lectiu mèdic pel que fa als pagaments pendents de l’ Estat que posa en perill les retribucions de tots els professionals. Si els  ciutadans paguem els impostos quan correspon no entem l’ús partidista que se’n fa.  
  • Artur Mas afirma que el sistema sanitari català està molt ben valorat per la ciutadania però sotmès a una forta pressió, i reconeix que caldran canvis organitzatius liderats pels professionals sanitaris per aconseguir un sistema sanitari més eficient.   

El COMB ha celebrat la dotzena edició dels Premis a l'Excel·lència Professional en un acte d’ autoafirmació professional on s'ha reconegut la vàlua professional i humana de 51 metges i metgesses i 4 equips assistencials. L'acte de lliurament dels premis s'ha celebrat al Teatre Romea de Barcelona, en una gala especial de reconeixement professional i de contingut científic que ha aplegat gairebé 600 persones. Aquest any la conferència científica s'ha centrat en la figura del Dr. Rossend Carrasco i Formiguera qui va iniciar la recerca i el tractament de la diabetis al nostre país.   
Els Premis a l'Excel·lència van néixer l'any 2004 i s'atorguen en els àmbits de la medicina hospitalària, l'atenció primària, l'educació mèdica, la recerca biomèdica, les humanitats mèdiques i altres àmbits assistencials. 

El president en funcions de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha participat en el lliurament dels guardons juntament amb el conseller de salut, Boi Ruiz, i els representants de la junta de govern del COMB presidida pel Dr. Jaume Padrós. 

Durant la cloenda, el Dr. Jaume Padrós ha volgut destacar que la crisi econòmica ha posat en greu perill la sostenibilitat del sistema sanitari i que ha estat gràcies al compromís dels metges i d'altres professionals sanitaris que la qualitat dels sistema no s'ha vist afectada. Padrós ha reclamat al govern que "no es pot mantenir per més temps la disminució de recursos sense malmetre la seva qualitat". 

El president del COMB ha demanat al president Mas el seu suport i impuls a favor dels canvis en el model de les organitzacions sanitàries, uns canvis proposats des del COMB i recollits en un document de treball que s'ha fet arribar a la conselleria. Aquestes propostes es fonamenten en una aposta real pel lideratge dels professionals, per la participació dels metges en la gestió no només clínica, i en una major capacitat de decisió i autonomia professional. 

Per a Padrós, aquests canvis busquen millorar l'eficiència del sistema, la simplificació de les estructures, major flexibilitat i una sistemàtica organitzativa basada en la transparència. I aquest canvis "els demanem per poder fer front millor a les necessitats de les persones que atenem i el seu entorn", afegeix el president del COMB. El president del Col·legi ha insistit en la idea que els metges defensen el sistema sanitari públic i ha reclamat en nom de la professió que si el sistema sanitari és un èxit col·lectiu, "és responsabilitat de tots fer-lo viable i fer possible la seva millora". Padrós ha afegit que els metges i els professionals sanitaris estan preparats per assumir els reptes que plantejarà el nou escenari polític i econòmic i que mantindran el compromís per treballar de manera il·lusionada, compromesa i decidida. 

Artur Mas ha afirmat en la seva intervenció que el sistema sanitari català ha estat sotmès a una pressió "tremenda" en els darrers 5-6 anys tot i que la valoració que en fa la ciutadania és molt bona. 

Per a Mas, "un sistema públic com el sanitari demostra la seva vàlua i la seva solidesa quan se'l posa a prova en les condicions més difícils". Ha reconegut que aquesta pressió "no pot durar sempre" i que calen canvis organitzatius que permetin anar transformant el sistema per fer-lo més eficient. 

En aquest sentit, el president Mas ha manifestat estar d'acord en moltes de les propostes presentades pel COMB a la conselleria de salut per fomentar el lideratge i la participació dels professionals sanitaris en la gestió de les organitzacions sanitàries i una major autonomia professional.  Segons Mas, cal treballar plegats per tal que aquests canvis siguin prou acceptats en línees generals per la societat i es puguin arribar a implementar. 

El president  de la Generalitat de Catalunya ha reconegut l'esforç dels professionals de la salut en les condicions més precàries i més dures i ha recordat que per això la societat està en deute amb ells. Mas ha transmès un missatge de confiança als metges: "sabem quin és el rumb, sabem com l'hem de seguir, sabem que comptem amb moltíssima tripulació que ho pot fer molt bé i el que hem de demostrar tots plegats és que en condicions de navegabilitat molt dures som capaços, no només de mantenir el rumb, sinó de fer arribar el vaixell a bon port". 

Més informació