Notícies

El president del CoMB parla de l’actualitat sanitària i de la professió en una entrevista al Diari de la Sanitat

"Ens ha costat molt construir el nostre sistema sanitari. Si algú se’l vol carregar, s’hi trobarà el president del CoMB de front“.  Així de ferm es mostra el doctor Jaume Padrós en una entrevista publicada al Diari de la Sanitat i en la mateixa línia del que ja va expressa recentment al seu blog.

El president del CoMB demana compromís i imaginació per trobar fórmules que permetin dotar de més recursos el sistema sanitari públic i superar així els efectes de la crisi i de les restriccions pressupostàries, sobretot, pel que fa a la manca d’inversions i a la precarietat laboral que afecta molts professionals (i sobre la qual el CoMB ha elaborat un informe amb una proposta de Pla de Xoc). Padrós recorda que “un sistema d’excel·lència no pot pagar sous indignes als seus professionals”.

Al llarg de l’entrevista s’aborda també el debat sobre el model sanitari català. Padrós recorda que el model és fruit del consens polític assolit fa més de 25 anys i reflectit a la Llei d’Ordenació Sanitària de Catalunya (LOSC). A parer del president del Col·legi, el que és realment urgent ara mateix no és pas qüestionar el model, sinó avaluar-ne l’eficiència i els resultats, amb l’objectiu d’estalviar i fer sostenible el sistema i de preservar la qualitat i la satisfacció dels ciutadans.

El president del Col·legi també recorda que el proper novembre se celebrarà el 3r Congrés de la Professió Mèdica, una ocasió perfecta perquè els propis professionals, defineixin, entre d’altres coses, com volen ser en els propers anys i quin és el metge que la societat del segle XXI demana i necessita. “Ens calen professionals que reuneixin coneixement i empatia”, afirma Padrós.

Més informació