Notícies

El President del CoMB, Jaume Padrós, presenta al Congrés les propostes del “Decàleg per a la reforma del Sistema de Salut de Catalunya”

El President del CoMB, Jaume Padrós, ha comparegut avui a la "Comisión para la Reconstrucción Social y Económica" al Congrés dels Diputats per presentar i defensar les propostes incloses al Decàleg per a la reforma del Sistema de Salut de Catalunya, elaborat de forma conjunta pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), la Societat Catalana de Gestió Sanitària i el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CIIC). Padrós també ha avançat al Congrés els continguts generals del document COVID-19: Lliçons apreses. Per una reforma del Sistema Sanitari de Salut, elaborat pel CCMC.

L’experiència viscuda davant de l’emergència sanitària de la pandèmia de la COVID-19 ha posat a prova, no només els professionals, sinó també les estructures organitzatives del sistema de salut. Aquesta crisi sanitària ha posat en evidència mancances que cal corregir, però també fortaleses i oportunitats que cal aprofitar. Això ha permès extreure’n unes quantes lliçons, que es recullen en aquests documents de consens, on es formulen “propostes raonables formulades per professionals de tots els àmbits sanitaris”.

Durant la seva intervenció, Padrós ha defensat davant dels diputats de la comissió la necessitat d’“un pacte d’estat” per planificar la dotació de recursos per a la sanitat, a més llarg termini i amb “independència de qui governi”. D’altra banda, ha posat de manifest que es calcula que la sanitat a l’Estat espanyol, d’acord amb els països similars del seu entorn, necessita entre 20.000 i 25.000 milions d’euros addicionals per posar-se al dia en relació amb les condicions laborals, els recursos humans, els equipaments i la tecnologia.

Padrós ha demanat que no es deixi escapar l’oportunitat que brinda aquesta crisi per aprofitar tots els consensos que s’han produït en l’àmbit sanitari i evitar així que el descontent dels professionals esdevingui una “rebel·lió de bates blanques”.

Compareixença del president del CoMB, Jaume Padrós, al Congrés de Diputats.

 

Informació relacionada