Notícies

El president del CoMB, Jaume Padrós, a El Món a RAC1: “La vaga de metges és l’expressió del malestar acumulat durant molt de temps”

El president del CoMB, Jaume Padrós, ha intervingut aquest matí, 26 de novembre, a la tertúlia del programa El Món a RAC1, on ha expressat el suport del Col·legi als metges que aquesta setmana estan cridats a la vaga convocada pel sindicat Metges de Catalunya (MC), tant a l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) com als centres concertats del SISCAT. Padrós ha destacat que aquesta vaga “és l’expressió del malestar acumulat” pels professionals durant els darrers anys i ha recordat que la principal reivindicació de la protesta és “defensar poder fer la feina amb dignitat i amb qualitat”.

Jaume Padrós ha plantejat que l’actual model organitzatiu s’ha de transformar, especialment a l’atenció primària, ja que “si bé és un model que ens va permetre tenir un sistema sanitari de qualitat, ara ja no serveix perquè els pacients són molt diferents als de fa 30 anys”. El president del CoMB ha recordat que el sistema avui ha de donar resposta a les necessitat d’una població més envellida i a l’increment de malalts crònics. Ha apel·lat a la necessitat urgent de deixar de “tensionar el sistema” i ha apostat per començar a “prendre decisions valentes” que inclouen millores substancials de finançament per part de l’administració, però també més educació de la població en l’ús i cura dels serveis. “Els polítics s’omplen la boca dient que tenim un dels millors sistemes sanitaris del món, mentre hi dediquen molts menys recursos que la resta de països”, ha lamentat.

Podeu escoltar la intervenció de Jaume Padrós al següent enllaç (programa del dia 26 de novembre, tram de 9 a 10 hores a partir del minut 26’ 33’’)