Notícies

sensellar

El grup de treball #SalutSenseLlar, promogut pel CoMB, presenta un document de propostes per millorar l’atenció sanitària de les persones que viuen al carrer

Professionals de diferents àmbits de l’entorn sanitari i social, vinculats a col·legis professionals, entitats, associacions i administracions, han col·laborat en l’elaboració del document Propostes per oferir una millor atenció sanitària a les persones sense llar, que es va presentar dimecres, 3 d’abril, a la seu del CoMB. Aquest equip multidisciplinari, format per més d’una trenta de professionals i constituït com a Grup de Treball #SalutSenseLlar, va sorgir arran d’una jornada organitzada l’octubre de 2022 pel CoMB i liderada per la metgessa de família i membre de la Junta de Govern del Col·legi, Beatriu Bilbeny. El grup es va marcar com a primer objectiu l’elaboració d’aquest document de propostes. El resultat final compta amb el suport d’una quinzena d’institucions dels àmbits social i sanitari i de l’administració local.

Imatge

Prop de 1.400 persones viuen al carrer a la ciutat de Barcelona i s’estima que a tot Catalunya en són unes 5.500. El fet de no tenir accés a un habitatge afecta de manera directa i clara la salut de les persones en situació de sensellarisme i determina la disminució de la seva esperança de vida. L’anàlisi i el diagnòstic de la salut de les persones que no tenen accés a un habitatge i de l’atenció social i sanitària que reben actualment ha permès articular propostes de millora que són factibles i que impliquen diferents àmbits i administracions.

Les mesures proposades tenen com a objectius principals:

  • Afavorir l’accessibilitat al sistema sanitari i eliminar barreres
  • Facilitar el registre de dades de persones en situació de sensellarisme per a un millor seguiment
  • Millorar la disponibilitat de recursos socials i residencials
  • Assegurar el seguiment i continuïtat assistencial

La millora de la coordinació dels circuits i dels recursos disponibles és un aspecte essencial. El document té la voluntat de millorar la situació de partida i contribuir a fer visible la realitat de les necessitats de les persones sense llar.

Informació relacionada