Notícies

El grau de Medicina i Cirurgia equival a un títol de màster europeu

El grau de Medicina i Cirurgia equival a un títol de màster europeu: consulteu el procediment per obtenir el certificat de correspondència

Els estudis universitaris de grau que completen els metges i metgesses a les universitats de l’Estat espanyol són en realitat, i malgrat la denominació de “grau”, equivalents al títol de màster europeu (nivell 3 del Marc Espanyol de Qualificacions per a l’Educació Superior, MECES, i nivell 7 del Marc Europeu de Qualificacions). De fet, els estudis de grau de Medicina consten de 360 crèdits ECTS, molt per sobre dels 240 crèdits de la majoria de graus i per sobre de qualsevol altra titulació de Ciències de la Salut.

El Ministeri d’Educació té disponible a la seva web un dispositiu que permet sol·licitar i obtenir un reconeixement d’aquesta correspondència, que és especialment rellevant en l’àmbit acadèmic.

Passes per descarregar el certificat

  1. Accediu a la seu electrònica de la pàgina web del Ministerio de Educación
  2. Seleccioneu l’opció “buscar trámites” i introduïu-hi el text “meces”.
  3. Seleccioneu l’opció “Correspondencia entre Títulos Universitarios Oficiales y niveles MECES”.
  4. Dins de l’opció “acceso como interesado”, seleccioneu “acceder”. Cal que utilitzeu certificat electrònic (per exemple, el Carnet de Col·legiat que feu servir per a la recepta electrònica) o e-Dni, la cl@ave permanent o la cl@ve PIN.
  5. Un cop hi hagueu accedit, seleccioneu l’opció “acceso solicitud”.
  6. A la columna “acciones”, escolliu l’opció “Certificado correspondencia MECES”.
  7. Seleccioneu “descargar copia” i obtindreu el certificat en format PDF.

Infografia pas a pas elaborada per l’OMC