Notícies

El Dr. Joan Rodés, distingit amb la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya


El Dr. Joan Rodés Teixidor ha estat un dels tres guardonats amb la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya. Aquest premi, la màxima distinció que atorga el Govern, és un reconeixement a la trajectòria professional del Dr. Rodés, que porta més de 40 anys investigant i lluitant contra les malalties hepàtiques. 

El Dr. Rodés (Barcelona, 1938) es va especialitzar en medicina interna i aparell digestiu i una de les seves primeres fites professionals va ser la creació de la Unitat d’Hepatologia de l’Hospital Clínic de Barcelona al 1968. Aquest mateix any es va convertir en catedràtic de Medicina de la Universitat de Barcelona i encara avui dia col·labora com a professor emèrit. 

Les línies de recerca que han centrat la seva carrera són l’alcohol i les malalties hepàtiques, l’hepatitis crònica per virus de l’hepatitis B i C, el càncer de fetge, les complicacions derivades de la cirrosi hepàtica i la colèstasi crònica, entre d’altres. Aquesta dilatada experiència li ha portat a ser el coordinador del Pla Estratègic contra l’hepatitis C del Ministeri de Sanitat. 

Ha rebut múltiples reconeixements i guardons, com ara el Premi Severo Ochoa a la investigació mèdica, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya o el Premi Nacional d’Investigació. 

El proper dilluns 9 de març el Dr. Rodés i Neus Català i Josep Maria Espinàs, els altres dos guardonats, rebran la Medalla d’Or en un acte al Palau de la Generalitat presidit per Artur Mas.