Notícies

El Dr. Jaume Padrós lloa el nou model d'atenció a la cronicitat avançada

El nou model d’atenció a la cronicitat avançada (MACA), impulsat per la Generalitat de Catalunya, és una “gran oportunitat per a la Medicina Familiar i Comunitària”. Així ho ha valorat el president del COMB, el Dr. Jaume Padrós, que també ha destacat el “canvi d’enfocament professional” que suposa. A partir d’ara “es passa de curar a cuidar i pal·liar”, com diu Padrós. L’objectiu fonamental d’aquest nou model MACA és “millorar la qualitat de vida dels pacients i evitar ingressos en hospitals terciaris i visites innecessàries a urgències”. 

Padrós va fer aquestes declaracions en les III Jornades de debat sobre el MACA en els diferents àmbits assistencials, que es van celebrar el dia 15 d’octubre a la seu del COMB. En l’acte també hi va participar la Dra. Dolors Quera, presidenta de la Secció Col·legial de Metges Sociosanitaris. Quera va destacar el bon paper del qüestionari NECPAL, que ajuda els metges i metgesses a identificar els pacients crònics avançats. tot i que va lamentar que fins ara només rebessin aquest tracte els pacients oncològics. 

Els metges i metgesses que van participar en el debat van demanar més formació en aquest àmbit i més temps per donar un millor tracte als pacients MACA. 

Diario Médico es va fer ressó de l’esdeveniment, que també es pot seguir amb el hashtag #debatcombMACA al nostre Twitter.