Notícies

El Dr. Antoni Trilla rep la medalla Big Vang per la seva col·laboració desinteressada i rigorosa amb els mitjans de comunicació

Rigor, compromís, vocació de servei a la societat, paciència, amabilitat... són algunes de les moltes qualitats per les quals el doctor Antoni Trilla, cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, vice-degà acadèmic i de relacions internacionals de la facultat de Medicina de la UB, investigador de l’ISGlobal i membre de la Junta de Govern del Col·legi, acaba de rebre la Medalla Big Vang, un guardó que aquest canal en línia de La Vanguardia dedicat a la informació científica concedeix per primer cop, coincidint amb el seu primer aniversari. 

El reconeixement té un valor molt especial, ja que prové dels professionals del periodisme i la comunicació que treballen en l’àmbit de la ciència i la salut, un col·lectiu amb el qual el doctor Trilla sempre s’ha mostrat disposat a col·laborar activament amb l’objectiu de fer que informacions científiques complexes puguin arribar als ciutadans de manera assequible i alhora rigorosa i sense alarmismes.


El Dr. Antoni Trilla a la Benvinguda MIR 2015

Els responsables d’aquest guardó destaquen l’altruisme demostrat durant anys pel Dr. Trilla, sempre disposat a col·laborar de manera desinteressada amb tots els mitjans de comunicació (premsa escrita, televisions, ràdios, etc.) per oferir llum davant de les nombroses crisis sanitàries viscudes darrerament. Gràcies als seus coneixements, capacitats comunicatives, sentit comú  i  disposició plena, el Dr. Trilla s’ha convertit en tot un referent per als periodistes i per a l’opinió pública en crisis de salut pública com les de la grip A, la legionel·la, l’Ebola,  el zika o l’enterovirus, per citar-ne tan sols algunes de les més recents.

Com a membre de la Junta de Govern del CoMB i de la seva Comissió Permanent, el Dr. Trilla també col·labora activament en tots els canals de comunicació de què disposa el Col·legi (revista col·legial, web, xarxes socials, etc.) per tal de contextualitzar informacions i fer-les més entenedores tant per als col·legiats com per a la ciutadania.

La Medalla Big Vang ha estat impulsada en col·laboració amb RAC1, 8tv  i  l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), que han format  part del jurat. Antoni Trilla ha estat elegit entre una llista inicial de vint candidats.

Més informació