Notícies

El dia a dia d'una metgessa de família triomfa a les xarxes en un vídeo de TV3

Coincidint amb la celebració del I Fòrum de Diàleg Professional, organitzat pel Departament de Salut i al qual van assistir el president del CoMB, Jaume Padrós, i el president del CCMC, Josep Vilaplana, TV3 va emetre als seus Telenotícies un reportatge on es feia el seguiment d'un dia de treball de la doctora Carme Berbel, metgessa de família del CAP Ca N'Oriac de Sabadell. 

 
Al vídeo, que s'ha fet viral a través de les xarxes i que ha estat compartit sobretot per professionals de la salut, es mostra la tasca de la doctora Berbel a la seva consulta en una jornada en què ha d'atendre els 42 pacients que té a l'agenda, més les visites imprevistes. La doctora relata les dificultats "d'encabir-ho tot" i la necessitat "d'allargar la jornada" i fer ús del seu temps personal per poder arribar a tot. 
 
Berbel demana més temps, fins a 20 minuts, per atendre cada pacient com cal i treballar de "manera digna". A la manca de temps, se li suma la falta de recursos. 
 
El reportatge reflecteix la realitat de molts metges i metgesses que han de gestionar una agenda assistencial massa carregada i treballar sota pressió i estrès. El testimoni de la doctora Carme Berbel mostra que, tot i les dificultats, els professionals segueixen sent el pilar fonamental del sistema sanitari i compleixen la seva tasca amb professionalitat i compromís i defensant i prestigiant la relació de confiança metge-pacient, que fa de la medicina una de les professions més valorades per la ciutadania. 
 

   
Informació relacionada