Notícies

El Departament de Salut amb suport del COMB estableix un acord amb diverses institucions per garantir la situació legal i laboral dels cooperants sanitaris

Els professionals de la salut que actuïn com a cooperants en països amb emergències sanitàries podran fer-lo amb totes les garanties legals i laborals. Aquest és l’objectiu del nou acord de col·laboració que han signat el Departament de Salut, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, l’Institut Català de la Salut, la Unió Catalana d’Hospitals i el Consorci de Salut i d’Atenció Social de Catalunya. 

Amb la signatura d’aquest acord també es vol fomentar i facilitar la incorporació del personal sanitari en aquestes tasques solidàries i de cooperació. Alguns dels aspectes que s’han establert en l’acord són la concessió de permisos i excedències; la reserva del lloc de treball durant el període de cooperació; la regulació de la compatibilitat dels contractes entre les ONG i el sistema de salut; i la garantia de formació, assistència sanitària durant el projecte de cooperació, quarantena i repatriació. 

A més, tant professionals sanitaris com institucions volen donar a conèixer el món de la cooperació i les emergències sanitàries a través de l’intercanvi d’experiències i de l’organització d’activitats de recerca, docència o formació.