Notícies

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya subscriu el document sobre assistència a persones en situació de final de vida aprovat recentment pel CoMB

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) ha acordat subscriure el Document de Posició L'assistència a persones en situació de final de vida, que va ser aprovat per la Junta de Govern del CoMB el mes de juny passat. D'aquesta manera, els quatre col·legis de Catalunya, que representen tots els metges del país, assumeixen els principis que aquest document recull en relació a l’atenció al pacient en el tram final de vida.
 
En aquest document, el CoMB i ara també el CCMC defensen que una eventual regulació de l’eutanàsia a l’Estat espanyol hauria d’anar acompanyada d’un impuls decidit per garantir a tot el territori l’atenció pal·liativa integral a les persones que es troben en situació de final de vida, condició que en aquests moments no es compleix.
 
D’altra banda, també s’han adherit al document les societats científiques següents: la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), la Societat Catalanobalear de Cures Pal·liatives i la Societat Catalanobalear de Geriatria i Gerontologia.