Notícies

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i més de 130 institucions, empreses i mitjans de comunicació signen un manifest conjunt per al Dia Mundial de la SIDA

Amb motiu del Dia Mundial de la SIDA, que se celebra l’1 de desembre, l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha impulsat un manifest conjunt que signen 132 entitats, entre les quals es troba el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya. Aquest manifest compta amb el suport d’institucions, empreses i diversos mitjans de comunicació.

El primer cas de SIDA es va diagnosticar fa més de 30 anys, i, malgrat els enormes avenços aconseguits, encara avui es lluita per reduir les infeccions i posar fi a aquesta epidèmia, especialment als països més pobres. Sota el lema “L’esforç conjunt cap a una resposta positiva”, els signants recorden que és responsabilitat de tothom trobar respostes per a totes les persones que en necessiten, tal com es recull en el Pla d’acció enfront del VIH i altres ITS 2016-2020. Aquestes accions se centren en el disseny i la implementació de polítiques i programes per fer seguiment dels casos, promoure l’educació per a la salut, prevenir l’aparició de casos nous i detectar-los de forma precoç.

Això només és possible garantint una atenció sanitària universal i equitativa, des de l’orientació dels drets sexuals i que incorpori la perspectiva de gènere, la promoció de la recerca i la innovació. Cal també un esforç conjunt per eliminar la serofòbia – la discriminació que pateixen les persones amb VIH per fet de ser-ho- i la desinformació. Com a societat, tenim el deure de treballar pel dret a viure en un entorn lliure, inclusiu i sense VIH.

 

Més informació