Notícies

Ride for their lives - Impact

El CoMB se suma a la pedalada a Barcelona del projecte ‘Ride for their lives’ per uns entorns saludables

  • El Col·legi s’adhereix al Decàleg per uns entorns escolars segurs i saludables impulsat per la Societat Catalana de Pediatria, que es farà públic el mateix dia

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) s’ha sumat a la iniciativa impulsada pel projecte internacional Ride for their Lives, que, en col·laboració amb professionals i institucions de l’àmbit de la salut de Catalunya, durà terme una pedalada a Barcelona i a altres municipis catalans per fer visible i reivindicar la necessitat d’aconseguir uns entorns saludables i de reduir la contaminació ambiental, en defensa de la salut de la població, especialment dels infants. La pedalada tindrà lloc el proper divendres, 29 de setembre, al matí i comptarà amb la participació activa de metges i metgesses.

Ride for their Lives és un projecte que va néixer al Regne Unit l’any 2021 de la mà d’un grup de pediatres que utilitzen la bicicleta per dur a terme accions de conscienciació a tot el món que impliquen professionals de la salut, institucions i població. El grup que visitarà Catalunya arribarà en bicicleta procedent de Tolosa de Llenguadoc el dia 26 de setembre. Després de visitar Olot i Vic, arribaran a Barcelona el dia 29 de setembre, on tenen previst fer una pedalada que farà parada a la seu del CoMB, amb destí a l’Hospital Sant Joan de Déu (HSJD).

A la seva arribada a la seu del CoMB, membres de la Junta de Govern i del Grup d’Acció Climàtica del Col·legi donaran la benvinguda als ciclistes i s’hi sumaran al recorregut fins a l’HSJD. A l’hospital, està previst que la Societat Catalana de Pediatria, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, faci públic el Decàleg per uns entorns escolars segurs i saludables, elaborat pel Grup de Treball de Salut Medioambiental amb la col·laboració d’ISGlobal Barcelona. El decàleg compta amb l’adhesió del CoMB.

Tots els metges i metgesses del CoMB que ho desitgin poden sumar-se a la pedalada des de la seu del Col·legi fins a l’HSJD. 

 

Més informació