Notícies

El COMB recomana que els metges de capçalera tinguin més capacitat de gestió sobre les llistes d’espera

El President del COMB, Dr. Jaume Padrós, ha participat en diferents mitjans de comunicació durant el mes d’agost per donar a conèixer la posició del Col·legi en temes d’actualitat.


Llistes d’espera i estudiants de medicina

En una entrevista a l’agència de notícies ACN publicada el 17 d’agost ha recomanat que els metges de capçalera tinguin un paper més actiu en la gestió de les llistes d’espera perquè són qui millor coneixen els pacients i poden tenir en compte les seves circumstàncies personals i familiars a més de les patològiques .


En la mateixa entrevista, el Dr. Padrós també s’ha referit als estudiants de medicina, i ha proposat que les universitats examinin amb una prova específica als que vulguin accedir a la carrera de medicina  per què es tinguin en compte altres aspectes com les habilitats i les actituds, tal i com fan altres universitat europees. “Un metge brillant acadèmicament que no té capacitat d’empatitzar, no és un bon professional”, ha destacat.


Lideratge mèdic
D’altra banda, el president del Col·legi, en una entrevista a RAC1 el 15 d’agost, va tornar a defensar la necessitat de que els metges estiguin al capdavant i liderin canvis en les formes d’organització i treball del sistema públic. Com ha fet en altres ocasions, va lloar el compromís ètic dels professionals amb els malalts, l’excel·lència i els valors de la professió, tot i les dificultats actuals.