Notícies

El CoMB participa en la presentació d’un informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre desinformació sobre càncer a Internet

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), Jaume Padrós, ha acompanyat avui el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, i la secretària general del Departament de Salut, Laura Pelay, durant la presentació de l’informe Anàlisi de la presència de desinformació en línia sobre el càncer elaborat pel CAC. En aquest treball s’ha detectat que fins el 75% de les cerques a YouTube sobre el tractament del càncer són fake news, és a dir, que contenen informació enganyosa i, sovint, perillosa per a la salut, ja que difonen missatges que neguen la malaltia o que publiciten cures miraculoses sense cap base científica. 
 
D'esquerra a dreta: Laura Pelay, Roger Loppacher i Jaume Padrós
 
El CAC ha demanat la retirada de 14 vídeos que ha analitzat en profunditat i que sumen 25 milions de visualitzacions. Per la seva banda, Jaume Padrós, ha mostrat la seva preocupació per l’increment de l’oferta i difusió de pseudociències, que basen el seu èxit en explotar la vulnerabilitat i la deseSperació de pacients amb malalties greus, com el càncer. Padrós ha instat tots els actors implicats (professionals, col·legis, administració, mitjans de comunicació i ciutadans) a col·laborar en la lluita contra les pseudociències i ha anunciat que el CoMB, el CAC i el Departament de Salut ja estan treballant per orientar i coordinar les seves accions en aquest àmbit.