Notícies

El CoMB lliura els Premis a l’Excel·lència Professional 2019 dins de l’acte de cloenda de la celebració del 125è aniversari

51 metges i cinc equips assistencials van rebre la distinció de metges excel·lents en reconeixement a la seva trajectòria basada en el compromís, l’honestedat, la integritat, el treball en equip i l’excel·lència

 

 Foto de família amb els premiats de l'edició de 2019

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) va celebrar el 21 de novembre passat al Museu Marítim de Barcelona l’acte de cloenda de la commemoració del 125è aniversari de la institució, amb una vetllada que va incloure el lliurament dels Premis a l’Excel·lència Professional. Aquests guardons, que enguany han arribat a la 16 edició, són el reconeixement que cada any fa el Col·legi a metges i metgesses i a equips assistencials que han estat proposats pels propis companys per haver destacat en l’excel·lència i qualitat en l’activitat professional. Aquests són els 51 metges i metgesses i els cinc equips assistencials de la província de Barcelona premiats en aquesta darrera edició.

Els Premis a l’Excel·lència Professional es concedeixen des de 2004 i són un reconeixement entre companys. Els guardonats es decideixen a criteri dels jurats constituïts per metges i metgesses de reconegut prestigi. Els Premis s’atorguen en diferents categories: Atenció hospitalària; Atenció primària; Altres àmbits assistencials; Recerca biomèdicaEducació mèdica i Humanitats, cooperació i gestió. Així mateix, es concedeixen diversos premis per a equips assistencials (IIIIIIIV i V).

L’acte de cloenda del 125è aniversari del CoMB va comptar amb l’assistència del president de la Generalitat, Quim Torra; del vicepresident del Govern, Pere Aragonès; de la regidora de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa; i del director del Catsalut, Adrià Comella, entre d’altres representants institucionals. Diputats del Parlament de Catalunya, exconsellers de la Generalitat, directius i gerents de centres sanitaris, així com representants d’institucions acadèmiques i de recerca, dels sindicats i de la patronal sanitària, van voler compartir aquesta celebració amb els metges i metgesses de Barcelona. Tampoc no hi van faltar els presidents dels Col·legis de Metges de Lleida, Tarragona i Girona; el vicepresident del Consejo General de Colegios de Médicos i representants d’altres corporacions professionals.

El president de la Generalitat i el vicepresident del Govern van acompanyar el president de la Junta de Govern del CoMB, Jaume Padrós, i els dos vicepresidents, Elvira Bisbe i Jaume Sellarès, a l’hora de fer entrega dels premis als professionals guardonats. Per la seva banda, el doctor Àlvar Agustí, director de l’Institut Respiratori de l’Hospital Clínic i premiat dins de la categoria d’Humanitats, Cooperació i Gestió, es va adreçar a l’auditori en nom de tots els guardonats, tot destacant el vessant més humà de la professió mèdica.

El president del CoMB va donar inici a la seva intervenció amb una sorpresa per al públic assistent: un emotiu missatge de felicitació de l’escriptor nordamericà Noah Gordon, autor de la cèlebre novel·la El metge. Gordon va enviar en un enregistrament de vídeo la seva felicitació als metges i metgesses de Barcelona pel 125è aniversari del CoMB, tot recordant l’admiració que sempre ha sentit per una professió a la qual ha reservat un lloc destacat a tota la seva obra.

Jaume Padrós va recordar el paper de tota una generació de metges que, fa 125 anys, quan es va fundar el Col·legi de Metges de Barcelona, va contribuir de manera decisiva, no tan sols a refermar la professió i el seu compromís amb els ciutadans i la seva salut, sinó també a la modernitat del país, liderant la societat del moment cap al futur. Seguint l’exemple d’aquests metges pioners, Padrós va instar els professionals a mantenir aquest paper i a seguir al capdavant dels canvis que ara exigeix la societat del segle XXI. “Nosaltres hem de liderar aquestes transformacions i compartir espais de valors amb altres professionals, sanitaris i no sanitaris”, va afirmar. Padrós va reivindicar els Premis a l’Excel·lència Professional del CoMB com un acte de reafirmació dels valors de la professió i, en definitiva, “del metge que volem”.

La cerimònia va reservar espai per a l’humor de la mà de l’actor i periodista Queco Novell, que es va presentar a l’auditori com a pacient hipocondríac i va glossar amb ironia algunes de les situacions que habitualment es donen entre metges i pacients. També la música va tenir el seu moment, amb l’actuació de la cantant Gemma Humet que, amb la seva càlida veu, va posar un punt i final molt emotiu a l’acte.