Notícies

El CoMB lliura els Premis a l’Excel·lència Professional 2017

50 metges i quatre equips assistencials van rebre els guardons en reconeixement a una trajectòria basada en el compromís, la integritat i l’excel·lència   


Foto de família amb els premiats de l'edició de 2017

El Col·legi de Metges de Barcelona va celebrar el 14 de novembre a l’Auditori Axa la 14a edició dels Premis a l’Excel·lència Professional, durant la qual va guardonar 50 metges i quatre equips assistencials de les comarques de Barcelona que han destacat per l’excel·lència i la qualitat en l’activitat professional.

Aquests premis es concedeixen anualment des de 2004 a criteri dels jurats constituïts per metges i metgesses de reconegut prestigi i són el reconeixement de la professió mèdica als professionals i equips assistencials. Els guardonats han destacat per la seva trajectòria exemplar, per l’exercici de màxima qualitat i per l’enaltiment dels valors que configuren el professionalisme mèdic. Els premis del CoMB són un reconeixement a trajectòries basades en l’honestedat, el compromís, l’altruisme, la integritat, la feina ben feta i l’excel·lència.   

Dr. Jaume Padrós, president del CoMB i Dra. Elvira Bisbe, vicepresidenta del CoMB

El CoMB guardona professionals en diferents categories: àmbit d’atenció hospitalària, àmbit d’atenció primària, altres àmbits assistencials, recerca biomèdica, educació mèdica i, per últim, humanitats, cooperació i gestió. Així mateix, es concedeixen quatre premis per a equips assistencials, per tal de reconèixer el lideratge i l’excel·lència dels metges que treballen en equip.   

Més de 600 persones van omplir l’auditori, en una cerimònia molt emotiva, durant la qual el Col·legi va fer un homenatge a tots els professionals sanitaris que, l’agost passat, van atendre les víctimes de l’atemptat a la Rambla de Barcelona. Els premiats van rebre els seus guardons a mans del president del CoMB, Jaume Padrós, i dels vicepresidents, Elvira Bisbe i Jaume Sellarès.

El Dr. Josep M. Campistol, director general de l’Hospital Clínic, va ser l’encarregat d’oferir la conferència magistral de l’edició d’enguany, sota el títol “Mig segle de trasplantaments renals a Catalunya: un projecte d’èxit”. Campistol va fer un repàs per totes les fites aconseguides en l’àmbit dels trasplantaments d’òrgans, un terreny en el qual Catalunya sempre ha estat capdavantera, des que, el maig de 1965, els doctors Josep Maria Gil-Vernet i Antoni Caralps van dur a terme el primer trasplantament de ronyó de l’Estat a l’Hospital Clínic (Notícia d'arxiu de TVE Catalunya).   

 
Dr. Josep M. Campistol, director general de l’Hospital Clínic

Durant la cloenda de la cerimònia, el president Jaume Padrós va recordar que el lliurament dels Premis a l’Excel·lència és un dels actes més importants del Col·legi, ja que és “un acte de compromís i de reivindicació dels valors genuïns de la professió”. Padrós va aprofitar la seva intervenció per demanar canvis profunds en el sistema per tal de combatre la “cronificació de la precarietat, sobretot entre els metges més joves”. També va animar els professionals a ser líders i agents actius d’aquests canvis tan necessaris.

L’acte va acabar amb poemes de Mario Benedetti, Màrius Torres, Salvador Espriu i William Ernest Henley, recitats pels actors Carles Canut, Lluís Soler i Rosa Renom.