Notícies

El CoMB i la Fundació Mémora impulsen un curs sobre Certificats Mèdics de Defunció

El Col·legi de Metges de Barcelona i la Fundació Mémora han firmat un conveni de col·laboració que permetrà dur a terme projectes de formació al voltant de l’acompanyament en el procés de final de vida i l’assistència al dol, tant de professionals mèdics com dels pacients i familiars. Dins d’aquest conveni, s’impulsarà un curs sobre certificats mèdics de defunció, destinat a metges de tots els àmbits assistencials. El curs posarà a disposició dels professionals els coneixements i recursos necessaris sobre com emetre un certificat mèdic de defunció i informarà també d’aspectes més pràctics que poden tenir lloc diàriament en el sector funerari. S’abordaran, a més, aspectes més humans, especialment sobre la interacció dels professionals amb els familiars, que sovint reben aquests tipus de certificats amb certa recança, donada l’elevada intensitat emocional del moment.

 
Així mateix, a través d’aquest acord, ambdues entitats volen iniciar un procés de reflexió conjunta a l’hora d’identificar millores en el format dels certificats mèdics de defunció per tramitar-los fent servir les noves tecnologies.
 
El CoMB i la Fundació Mémora impulsen un curs sobre Certificats Mèdics de Defunció
 
La formació del curs serà impartida pel CoMB i estarà acreditada d’acord amb els criteris fixats per la Generalitat de Catalunya. La realització d’aquesta formació continuada comptarà amb l’aval de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a través de la Càtedra de Responsabilitat Professional de Medicina Legal, posada en marxa des del juny passat entre el CoMB, la UAB i l’asseguradora Sham. Es tracta d’una formació vàlida per a tot l’Estat, que s’haurà d’acreditar a través dels organismes o entitats propis de cada comunitat autònoma.