Notícies

El CoMB i Grup Med col·laboren en la nova càtedra de Medicina Legal, Responsabilitat Professional i Seguretat Clínica de la Universitat de Barcelona (UB)

El CoMB i Grup Med col·laboren en la nova càtedra de Medicina Legal, Responsabilitat Professional i Seguretat Clínica de la Universitat de Barcelona (UB)

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) és un dels principals impulsors de la nova Càtedra de Medicina Legal, Responsabilitat Professional i Seguretat Clínica de la Universitat de Barcelona (UB), que es va presentar dimecres, 15 de febrer, a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB. Es tracta d’una iniciativa innovadora, fruit de la col·laboració del CoMB, la UB, l’Hospital Clínic de Barcelona, el Grup Med (grup d’empreses del Col·legi) i la companyia asseguradora Relyens. Des de la nova càtedra es promourà la docència, la formació i la recerca en l’àmbit de la medicina legal, la responsabilitat mèdica i la seguretat clínica. L’objectiu és generar i difondre coneixement en aquest àmbit per tal de promoure pràctiques segures en l’exercici professional que reverteixin en benefici dels pacients. 

El director de la nova càtedra, Josep Arimany; el rector de la UB, Joan Guàrdia; i el director general de l’Hospital Clínic de Barcelona, Josep Maria Campistol © Xènia Fuentes (UB) 

El director de l’Àrea de Praxi del CoMB i professor de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB, Josep Arimany, dirigirà la nova càtedra. Durant l’acte de presentació, Arimany va destacar la llarga experiència del CoMB i del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) en l’estudi i la recerca en l’àmbit de la seguretat clínica. Arimany va afirmar que “la càtedra és la plasmació d’un projecte estratègic que s’emmarca dins del model d’innovació de la quàdruple hèlix, ja que integra el món sanitari, el món acadèmic, el món professional i el món empresarial”.

L’activitat de la càtedra se centrarà en la docència i la formació de grau i postgrau, la formació continuada, la direcció de tesis doctorals, l’accés a beques, la participació en grups de recerca, publicacions, congressos, etc. Sempre des d’una mirada cap a la innovació i amb vocació de projecció i col·laboració internacionals.

El president del CoMB, Jaume Padrós, va destacar que la càtedra “té com a objectiu principal impulsar estratègies que donin seguretat i qualitat a l’acte mèdic, cosa que es tradueix en una millora de la qualitat assistencial”. 

El director de la nova càtedra, Josep Arimany, durant la presentació © Xènia Fuentes (UB)

A més de les intervencions de Padrós i Arimany, l’acte de presentació també va comptar amb l’assistència i les paraules del rector de la UB, Joan Guàrdia; el director general de l’Hospital Clínic de Barcelona, Josep Maria Campistol; el Degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB, Antoni Trilla; el conseller delegal i director general de Grup Med, Albert Lluch; i el director general de Relyens, Dominique Godet.

 

Foto de portada © Xènia Fuentes (UB)