Notícies

El CoMB i Fundació Galatea expliquen els 20 anys del PAIMM a diferents fòrums internacionals

Coincidint amb la celebració dels 20 anys del Programa d’Atenció Integral al Metge Malalt (PAIMM), l’equip del Col·legi i de la Fundació Galatea ha estat convidat aquest any a participar i a aportar la seva experiència en diferents fòrums internacionals sobre la salut dels professionals sanitaris. El passat 23 d’abril es va celebrar a Brussel·les la reunió constitutiva de la Practitioner Health Provider Network (Europe), en la qual van participar el secretari del CoMB, Gustavo Tolchinsky, i la coordinadora de programes de la Fundació Galatea, Anna Mitjans. Aquesta xarxa europea vol ser un fòrum on els proveïdors de programes d’ajuda als metges malalts puguin posar en comú les seves experiències en l’atenció a la salut mental i el tractament de les addiccions, l’impacte de la salut física i de les circumstàncies personals en la salut mental, així com activitats psicoeducatives i serveis per a metges i altres professionals de la salut.   
 
La finalitat última és garantir que els professionals de la salut europeus tinguin accés a ajuda, de manera confidencial i amb els mateixos drets que els altres pacients. Tenint en compte que el PAIMM és el programa que compta amb una experiència més dilatada en l’entorn europeu, els organitzadors van demanar als representants del CoMB i de la Fundació Galatea que expliquessin el valor del programa, tant des del punt de vista assistencial com de control de la praxi. Els aspectes més valorats del PAIMM són, precisament, que es tracti d’un programa col·legial i l’ampli ventall de serveis que s’ofereixen des de Clínica Galatea i Fundació Galatea.   
 
D’altra banda, del 9 al 13 de maig, Tolchinsky i Mitjans també van ser convidats a Wellmed3: Third International Meeting on Wellbeing and Performance in Clinical Practice. En aquest congrés, celebrat a prop de Tessalònica (Grècia), es va aprofundir en el burnout que afecta molts professionals i en les conseqüències que té, tant en la seva salut, com en la qualitat assistencial i en la seguretat clínica. En aquesta ocasió, a més de l’experiència dels 20 anys del PAIMM, es van presentar els resultats de recerca en salut, estils de vida i condicions de treball i les intervencions preventives i de promoció de la salut que es duen a terme des de la Fundació Galatea.   
 
Els propers 4 i 5 d’octubre se celebrarà a Londres la International Practitioner Health Summit 2018, sota el títol The Wounded Healer, coincidint amb el 10è aniversari del Practioner Health Programme del National Health Service (NHS) britànic. El CoMB i Fundació Galatea també hi seran presents per compartir els resultats i experiència del PAIMM.
 
Informació relacionada