Notícies

El CoMB, guardonat amb dos dels premis “Las mejores ideas de la sanidad 2016” que atorga Diario Médico

Dues iniciatives engegades pel Col·legi al llarg d’aquest any han estat reconegudes amb els premis “Las mejores ideas de la sanidad” que anualment atorga la publicació especialitzada Diario Médico a projectes innovadors dins del sector sanitari. En aquesta quinzena edició dels premis, el CoMB ha estat guardonat, en la categoria corresponent a Iniciativa legal, ètica i deontològica, pel document de posició “El secret professional mèdic i la protecció a tercers”. El segon guardó va ser per a l’informe “La precarietat laboral del col·lectiu mèdic. Realitats i propostes”, dins de la categoria de Política professional.


D'esq. a dreta: Dr. Rafael Padrós, Sra. Mercedes Martínez, Dr. Josep Terès, Dra. Anna Santaulària, Dra. Anna Boada i Sr. Berenguer Camps

El lliurament dels premis va tenir lloc ahir, en una cerimònia celebrada al Teatre Nacional de Catalunya, que va comptar amb la presència del conseller de Salut, Antoni Comin; el ministre de Justícia, Rafael Catalá; el secretari general de Sanidad y Consumo, Javier Castrodeza; i el vicepresident de l’Organización Médica Colegial (OMC), Javier Font. En representació del CoMB, hi va assistir el director general corporatiu, Marc Soler, que va ser l’encarregat de donar la benvinguda a la ciutat als convidats i d’inaugurar el torn de paraula de les personalitats. En el seu discurs, Soler va destacar el compromís dels metges amb la societat. Un compromís que, en cas dels metges catalans, acaba de ser renovat públicament a través de la Declaració de Girona, en el marc del 3r Congrés de la Professió Mèdica

Josep Terès, president de la comissió de Deontologia del CoMB, va ser l’encarregat de recollir el premi atorgat al document sobre el secret professional i la protecció a tercers. Per la seva banda, la presidenta de la secció de Metges MIR i Metges Joves del CoMB, Anna Boada, va recollir el guardó reservat a l’informe sobre precarietat laboral dels metges.

Diario Médico va lliurar més de 80 premis a idees innovadores en les quals han pres part fins a 130 entitats del món sanitari de l’Estat.