Notícies

Berta Areny, vocal de la Secció Metges MIR i Metges Joves del CoMB

El CoMB es presenta als nous metges i metgesses MIR, un cop més en format virtual

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) ha donat la benvinguda als nous metges i metgesses que s’incorporen com a residents en una jornada que s’ha hagut de celebrar, de nou, en format online, tal com ja va passar l’any passat, a causa de la situació epidemiològica causada per la COVID-19. 

A la jornada de Benvinguda MIR, hi van intervenir el president de la secció de Metges MIR i Metges Joves, Oriol Mirallas; el psicòleg i director de la Fundació Galatea, Toni Calvo, i la vicepresidenta del CoMB Elvira Bisbe. La vocal de la secció de Metges MIR i Metges Joves, Berta Areny, va ser l’encarregada de presentar i moderar la sessió.

Mirallas va explicar els diferents serveis que el CoMB ofereix al col·legiats i va incidir en aquells que són específics per als MIR. També va presentar la secció col·legial que presideix i que representa tots els residents i aquells professionals que fa menys de 10 anys que han acabat la formació MIR. 

D’altra banda, Calvo va fer una exposició sobre la necessitat que els metges joves cuidin la seva salut emocional, sobretot tenint en compte la situació actual de pandèmia. El psicòleg va facilitar als assistents una sèrie d’indicacions i pautes per aprendre a tenir cura de la seva salut mental. De fet, ja s’ha pogut constatar el patiment emocional que ha suposat per al col·lectiu MIR la pandèmia. I és que de tots els metges que van acudir al Servei de Telesuport psicològic de la Fundació Galatea per la COVID-19, un 20 % eren metges residents. Calvo va recordar que és necessari cuidar-se per poder cuidar i, en el cas dels professionals de la salut, ho és encara més, ja que  “cuidar-se no és una opció, sinó un imperatiu ètic i deontològic”.

Finalment, Bisbe va donar la benvinguda institucional als nous metges i metgesses residents i els va convidar a participar en totes les activitats del Col·legi. També els va donar un missatge optimista: “Esteu a punt de començar una de les millors etapes de la vostra vida. Començareu a exercir aquella especialitat que vosaltres heu triat. Aquesta etapa potser serà la més emocionant i la més intensa. Gaudiu-la perquè la val la pena”. 

Podeu recuperar el vídeo de la Benvinguda MIR aquí: