Notícies

El CoMB dona la benvinguda als nous metges residents

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) i la secció de Metges MIR i Metges Joves han celebrat l’acte de benvinguda als nous col·legiats, els metges i metgesses residents que s’incorporaran aquest any al sistema d’especialització MIR. Aquest any, s’han adjudicat 862 places a la província de Barcelona i els nous residents s’incorporaran entre el 27 i 28 de maig als seus centres. 

 

La vicesecretària del CoMB, Sònia Miravet, en representació de la Junta de Govern, va explicar als joves metges el valor de la Institució i el paper que tindrà en la seva carrera professional. Miravet també va recordar la seva experiència personal com a resident i va aconsellar als metges que ara s’incorporen que tinguin cura de la seva salut i gaudeixin d’aquesta nova etapa, tot i les dificultats. El president de la Secció Col·legial de Metges MIR i Metges Joves, Francesc Bas-Cutrina, va presentar els serveis del CoMB i la secció col·legial que aglutina els professionals que estan fent la residència o que fa menys de 10 anys que l’han acabada. 

 

Finalment, el doctor Manel Escobar, director clínic de Diagnòstic per la imatge de l’Hospital Vall d’Hebron, va fer una intervenció sobre la necessitat d’humanitzar la professió. “Darrere dels expedients i dels casos, sempre hi ha persones”, va recordar. Escobar va ser diagnosticat d’un càncer de pàncrees i va viure de primera mà l’experiència com a pacient. Això el va portar a fundar el Grup Janus, una iniciativa impulsada per un grup de metges, metgesses i professionals sanitaris que han patit o pateixen una malaltia greu i que volen contribuir a millorar el sistema sanitari a partir de les seves vivències com a pacients.

 

El punt final de la jornada va ser el sorteig de regals entre els assistents i una festa organitzada per la secció col·legial per donar el tret de sortida a l’etapa MIR dels nous residents.