Notícies

El CoMB condemna l’assassinat d’una companya a Terrassa, víctima d’un nou cas de violència masclista, i lamenta la seva pèrdua

La Junta de Govern del Col·legi de Metges de Barcelona manifesta la seva consternació i més absoluta condemna davant l’assassinat, succeït a Terrassa, d’una companya metgessa, que ha mort a mans de la seva parella. Des del CoMB denunciem un cop més la violència masclista que amenaça les dones i que ja s’ha cobrat més d’un miler de vides a l’Estat espanyol des de 2003.

Des del CoMB, també volem fer arribar el nostre condol als familiars de la nostra companya, així com als amics i companys de feina. Volem destacar, també, que la xifra d’un miler de víctimes mortals de la violència masclista és tan sols la punta de l’iceberg, ja que, aquests crims deixen, sovint, altres víctimes especialment vulnerables: els fills i filles, sobretot si són menors. El Col·legi ha posat a disposició dels familiars de la nostra companya tots els serveis de suport i ajuda als col·legiats i llurs famílies de què disposa.

La Junta reitera el seu ferm compromís en la lluita contra totes les violències masclistes i contra les condicions que les han perpetuat fins ara. Com a mostra de rebuig i també de reconeixement a la nostra companya i suport als seus éssers estimats, els membres de la Junta de Govern del CoMB, faran un minut de silenci demà dijous, a les 14.30 hores, a la porta de la seu del Col·legi.