Notícies

El CoMB condemna enèrgicament la recent agressió a professionals sanitaris de l’Hospital de Terrassa

El CoMB condemna enèrgicament la recent agressió a professionals sanitaris de l’Hospital de Terrassa

Arran de l’episodi de violència exercit sobre el personal del servei d’urgències i de la sala de parts de l’Hospital Universitari Consorci Sanitari de Terrassa (CST), la Junta de Govern del CoMB vol expressar la seva condemna enèrgica i traslladar el seu suport a la direcció, als professionals i als pacients del centre. Davant d’aquesta i d’altres situacions d’agressions a personal sanitari, el CoMB exigeix tolerància zero.

El CoMB ha activat la Unitat Integral de Violència contra el Metge (UIVCM) i s’ha posat a disposició del CST i dels professionals afectats per prestar-los acompanyament assistencial, suport psicològic i assessorament jurídic i legal. La Fundació Galatea està coordinant les actuacions assistencials de suport psicològic.

La violència exercida contra els servidors públics en l’exercici de les seves funcions ha de tenir una pena exemplar per tal de garantir la seva protecció, així com la seguretat dels pacients i una adequada atenció a la seva salut.

La protecció dels professionals sanitaris és fonamental per garantir un sistema sanitari de qualitat. Qualsevol atac, agressió, insult, amenaça o intimidació cap als professionals sanitaris atempta contra un servei essencial de la nostra societat.