Notícies

El CoMB col·laborarà amb els col·legis de Buenos Aires i Rosario (Argentina) per promoure programes d’atenció al metge malalt

El CoMB ha signat dos convenis bilaterals de col·laboració amb els col·legis de metges de les províncies argentines de Santa Fe (Segunda Circunscripción) i de Buenos Aires Distrito III per promoure amb cadascun d’ells l’intercanvi d’experiències, de professionals i de formació en matèria d’atenció al metge malalt, així com la col·laboració en la realització d’estudis multicèntrics. 

El CoMB va ser pioner a Europa en la cura de la salut del metge, quan l’any 1998 va posar en marxa el Programa d’Atenció Integral al Metge Malalt (PAIMM). Al llarg d’aquests gairebé 20 anys, el PAIMM ha esdevingut un referent tant estatal com internacional, amb prop de 2.500 metges atesos. Els col·legis de Buenos Aires i de Santa Fe consideren que l’experiència del CoMB i els bons resultats obtinguts aquests anys amb el PAIMM seran de molta utilitat per desenvolupar i consolidar els seus propis programes d’atenció al metge malalt.

El president del CoMB, Jaume Padrós, i el secretari, Gustavo Tolchinsky, ja van viatjar l’estiu passat a les ciutats de Buenos Aires i Rosario, convidats pels col·legues argentins. D’aquesta trobada va sorgir la voluntat i el compromís de formalitzar els convenis que ara s’han signat. Tant el programa PRO.A.PRO (Programa de Atención Profesional al Médico en Crisis) de la província de Santa Fe, com el Programa de Atención en Salud Mental al Médico (PASME) de Buenos Aires es van inspirar en el PAIMM català ara fa sis i onze anys respectivament.

De moment, Buenos Aires i Rosario són els dos únics col·legis d’Argentina amb programes dedicats a la cura del metge malalt, però la seva consolidació pot servir d’incentiu perquè es posin en marxa més iniciatives en aquest sentit.