Notícies

El CoMB atorga els Premis a l'Excel·lència Professional 2016

Jaume Padrós: “Els metges i els equips guardonats representen  el compromís amb l’excel·lència, amb els valors de la professió i, sobretot, amb els pacients”   


Com cada any, el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) guardona amb els Premis a l’Excel·lència Professional 51 metges i quatre equips assistencials de Barcelona que han destacat per l’excel·lència i la qualitat en l’activitat professional. Podeu accedir al llistat complet de premiats de l’edició 2016. L’acte de lliurament dels Premis del CoMB va tenir lloc el 28 de novembre a partir de les 19 hores, al Teatre Romea.

A l’acte institucional van participar Jaume Padrós, president del CoMB; Elvira Bisbe, vicepresidenta del CoMB, i Gustavo Tolchinksy, secretari del CoMB. Miquel Bruguera, expresident del CoMB i director de la Unitat d’Estudis Acadèmics, va pronunciar la conferència “Antoni de Gimbernat (1734-1816), gran mestre de la cirurgia del segle XVIII”. Sònia Miravet, metgessa de família del CAP Martorell, va llegir la Declaració de Girona aprovada durant el 3r Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya i que referma el compromís del a professió amb la societat i el país. La periodista Montse Jené va presentar l’acte.  


Foto de família dels premiats

Els Premis a l’Excel·lència Professional es concedeixen anualment des de 2004 a criteri dels jurats constituïts per metges i metgesses de reconegut prestigi, i són el reconeixement de la professió mèdica als professionals i equips assistencials que han destacat per una trajectòria exemplar d’exercici de màxima qualitat i per l’enaltiment dels valors que configuren el professionalisme mèdic. Els premis del CoMB són un reconeixement a trajectòries basades en l’honestedat, el compromís, l’altruisme, la integritat, la feina ben feta i l’excel·lència.     

Jaume Padrós va destacar que “els metges i els equips guardonats representen el compromís amb l’excel·lència, amb els valors de la professió i, sobretot, amb els pacients. Compromisos que formen part del contracte tàcit que els metges mantenim amb la societat i que, de manera unànime, acabem de renovar al 3r Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya a través de la Declaració de Girona.”   

El CoMB guardona professionals en els àmbits d’atenció hospitalària, atenció primària, altres àmbits assistencials, recerca biomèdica, educació mèdica i, per últim, humanitats, cooperació i gestió. Així mateix, es concedeixen quatre premis per a equips assistencials, per tal de reconèixer el lideratge i l’excel·lència dels metges que treballen en equip.   

Antoni de Gimbernat, gran mestre de la cirurgia del segle XVIII
Abans del lliurament dels Premis a l’Excel·lència, tindrà lloc l’acte acadèmic “Antoni de Gimbernat, gran mestre de la cirurgia del segle XVIII”. El doctor Gimbernat (Cambrils, 1734 – Madrid, 1816) va ser un brillant cirurgià, especialment cabdal pel desenvolupament d’una nova tècnica d’intervenció de l’hèrnia crural. Fou nomenat Primer Cirurgià Reial, i també es va interessar per l’oftalmologia. Miquel Bruguera va llegir una conferència on va explicar el seu perfil biogràfic i la seva importància en la història de la medicina.