Notícies

El Col·legi rep els representants dels metges de l’Hospital General de Catalunya

Membres de la junta facultativa de l’HGC expressen la seva preocupació pel futur de l’hospital i dels professionals amb la pèrdua de l’activitat pública

El CoMB es compromet a traslladar el neguit dels professionals al conseller de Salut i a demanar-li que rebi els seus representants


D'esquerra a dreta: els doctors Elvira Bisbe, Elena O'Callaghan, Antoni Campoy i Jaume Padrós.

La Junta del CoMB va rebre dijous, 12 de maig, dos membres de la junta facultativa de l’Hospital General de Catalunya (HGC), els quals van traslladar-li la seva preocupació pel futur del centre sanitari, davant les conseqüències que pot tenir la decisió del departament de Salut de deixar de contractar-li activitat pública.

El president de la Junta facultativa, Dr. Antoni Campoy, va expressar la incertesa que aquest anunci ha generat en el conjunt de professionals sanitaris que treballen a l’HGC, un centre que, per la seva singularitat com a únic hospital general privat de la zona, s’ha consolidat com a referent a la comarca del Vallès Occidental, tant pel que fa a la sanitat pública com privada, i s’ha caracteritzat per oferir tots els nivells d’assistència, inclosa l’alta complexitat.

Els representants dels facultatius de l’HGC temen que la pèrdua d’activitat pública implicarà perdre activitats estratègiques (com la radioteràpia o l’hemodinàmica) que són les que atorguen al centre el nivell de terciarisme que ha ofert tots aquests anys amb resultats excel·lents. Es tracta d’activitats que, pel valor que aporten, són també cabdals per fer de l’hospital un centre atractiu i de referència per als professionals interessats en la recerca i la docència, així com per a la formació de futurs metges.

Els metges de l’HGC van reiterar el compromís que han demostrat al llarg de molts anys amb la salut i l’atenció de la població, més enllà del fet que els pacients arribin al centre des de la sanitat pública o la privada. D’altra banda, van demanar al CoMB que faci arribar a la conselleria de Salut el seu neguit, no tan sols pel que fa al seu futur com a professionals, sinó també al futur de l’hospital, de l’assistència i de la formació. El president del CoMB, Jaume Padrós, es va comprometre a traslladar al conseller de Salut el missatge i la preocupació dels metges de l’HGC i a demanar-li que rebi els seus representants.