Notícies

El Col·legi Oficial de Treball Social s’incorpora a la Fundació Galatea

El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) acaba d’incorporar-se al patronat de la Fundació Galatea, després que la setmana passada les dues entitats van signar el corresponent conveni amb l’objectiu d’oferir atenció als professionals del treball social que pateixen trastorns mentals i/o addictius.

La incorporació del TSCAT a la Fundació Galatea té un significat molt especial, ja que, per primer cop, una professió vinculada a l’àmbit de la salut, però no estrictament sanitària, s’integra al patronat de l’entitat. De fet, és un reflex de la realitat que es viu en el dia a dia de l’assistència, on cada cop pren més rellevància l’atenció integral a les persones i es té més en compte l’abast dels aspectes socials com a condicionants de la salut.

Amb la incorporació dels TSCAT, ja són set els col·lectius professionals que formen part del patronat i que es beneficien dels programes assistencials de la Fundació Galatea. A més dels metges, infermers, farmacèutics, psicòlegs i veterinaris, aquest any s’hi han sumat els odontòlegs i ara, els treballadors socials.


D'esquerra a dreta: Dr. Jaume Padrós, president del CoMB; Núria Carrera, degana del TSCAT, i Dr. Miquel Vilardell, president de la Fundació Galatea

La Fundació Galatea va ser creada l’any 2001 pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), amb l’objectiu de promoure la salut, el benestar físic i mental i la qualitat de vida del col·lectiu mèdic. Amb els anys, s’hi han anat incorporant d’altres professions sanitàries que comparteixen elements comuns: d’una banda, un fort compromís social i, de l’altra, pressions de diversa índole que poden arribar a alterar l’estat anímic i l'equilibri psicoemocional dels professionals.

L’experiència acumulada i els bons resultats de programes com el PAIMM (Programa d’Atenció Integral al Metge Malalt) o el RETORN (per a professionals de la infermeria) avalen la qualitat i la utilitat de la tasca de la Fundació Galatea, tant pel que fa a vetllar per la salut dels professionals, com a garantir un exercici professional saludable i responsable. A través d’un conveni amb la Fundación Patronato de Huérfanos y Protección Social de Médicos Príncipe de Asturias, la Fundació Galatea també dóna atenció a la seva clínica a metges de tot l’Estat espanyol.