Notícies

El Col·legi amb la cooperació: suport al Dr. Oriol Mitjà i nova edició de les Beques Bada

La convocatòria d’enguany de les Beques Bada coincideix amb la presentació d’un documental que recull la lluita del Dr. Oriol Mitjà (que va obtenir una dels ajuts l’any 2009) per eradicar la malaltia de pian


El CoMB obrirà a principis de juny una nova convocatòria de les Beques Dr. José Luis Bada, destinades a contribuir a la formació de metges cooperants, tant en centres de l’Estat com internacionals. Impulsades l’any 1993, les beques arriben enguany a la 23 edició. Al llarg d’aquests anys, el CoMB ha contribuït amb prop de 900.000 euros a formar més de 320 metges en matèria de cooperació. 

Tot just quan el Col·legi està a punt d’obrir el termini de presentació de candidatures per a la propera edició, s’ha presentat a Barcelona el documental Donde acaban los caminos, on es recull la tasca que el doctor Oriol Mitjà, especialista en malalties infeccioses, està duent a terme en una illa del Pacífic, on ha impulsat una campanya d’eradicació del pian (una greu malaltia cutània de tipus infecciós que afecta, sobretot, la població infantil) amb resultats molt esperançadors.

Aquesta coincidència adquireix un valor molt especial per al CoMB, ja que,precisament, el doctor Mitjà va ser un dels seleccionats pel comitè de les beques Bada en l’edició de l’any 2009, quan tot just començava la seva carrera i volia formar-se a la prestigiosa London School of Higiene and Tropical Medicine de Londres. La trajectòria i vocació del Dr. Mitjà són, doncs,  un bon exemple de la finalitat amb què el CoMB va crear les Beques Dr. José Luis Bada ara fa gairebé un quart de segle.

La feina del Dr. Oriol Mitjà i de tants altres metges que treballen en l’àmbit de la cooperació i que contribueixen a millorar les condicions sanitàries a països pobres encoratgen el CoMB a consolidar el compromís amb el seu programa de beques. 

El Dr. Oriol Mitjà en una entrevista feta l'any 2010

Suport a la tasca del doctor Oriol Mitjà

D’altra banda, el CoMB també vol donar suport a la tasca del Dr. Oriol Mitjà  i animar altres professionals interessats que hi vulguin col·laborar a sol·licitar una de les beques Bada. El projecte que lidera el Dr. Mitjà s’ajusta perfectament, per la seva aplicabilitat i els seus resultats concrets, als principis que han inspirat les beques durant tots aquests anys.

A més, el Col·legi organitzarà a la tardor una jornada de divulgació sobre malalties candidates a ser eradicades o eliminades, juntament amb l’institut ISGLobal i del propi Dr. Oriol Mitjà. La jornada serà una continuació de la col·laboració ja iniciada entre el CoMB i l’ISGlobal l’abril passat (i que podeu reproduir aquí), amb una sessió de dedicada a les malalties no infeccioses.

Més informació