Notícies

El Col·legi adverteix d'una ruptura generacional si no es posa solució a la precarietat laboral dels metges catalans

El diari La Vanguardia es fa ressò de la situació de precarietat laboral dels metges catalans i publica un reportatge amb el testimoni anònim de tres professionals que descriuen la seva situació d'incertesa laboral, precarietat, i manca d'expectatives. L'article ressalta el sentiment de frustració d'uns especialistes en Medicina d'Atenció Primària i Comunitària que no han pogut accedir a una plaça fixa al sistema de salut públic i que sobreviuen amb condicions d'inestabilitat.


El text es fa ressò de l'informe del Col·legi "La precarietat laboral del col·lectiu mèdic", que es va fer públic al juny d'aquest any, per denunciar la manca de seguretat i expectatives laborals dels professionals catalans.

Preocupació en el Col·legi

El president del CoMB, Dr. Jaume Padrós, expressa en el mateix diari la preocupació del Col·legi per aquesta situació i adverteix d'una ruptura generacional: "No podem continuar exhibint una sanitat excel·lent si es persisteix en tractar de forma indigna als seus professionals. Sense indicis de canvi i amb debats polítics estèrils, la incertesa guanyarà terreny i s'imposarà l'amenaça d'una ruptura generacional i de pèrdua de valors".

La precarietat en la medicina no només afecta els metges més joves, tot i que són el sector més vulnerable, com es veu en aquest estudi sobre la realitat dels metges joves en acabar la residència. L'informe del Col·legi adverteix que un de cada tres metges treballa en condicions d'inestabilitat professional. I que, entre el col·lectiu de menys de 45 anys, aquesta inestabilitat afecta a la meitat dels professionals.

Pla de Xoc contra la precarietat laboral

L'informe també proposa un Pla de Xoc contra la precarietat laboral en el qual es formulen una sèrie de propostes, algunes de les quals adreçades a l'administració, les patronals i els agents del sector salut en general, que permetin revertir una situació que dura massa.

Més informació