Notícies

El col·lectiu de la salut homenatja els professionals jubilats i rep les noves incorporacions a la Nit de la Professió

Més de 130 persones van assistir a la sisena edició de l’acte organitzat per les delegacions a l’Anoia de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i els diversos col·legis oficials     

Els professionals de la salut d’Igualada i la comarca de l’Anoia s’han tornat a reunir, com cada any, en la celebració de la Nit de la Professió. És el punt de trobada que se celebra des de fa sis anys i que serveix, d’una banda, per homenatjar a aquells professionals que deixen l’excercici actiu de la professió i, de l’altra, per rebre als que s’hi incorporen una vegada acabada la carrera universitària.   

En aquesta ocasió, es va homenatjar a la farmacèutica Maria Teresa Torelló, a la infermera Àngels Gasol, al ginecòleg Issam Fawaz i als fisioterapeutes Ferran Villavecchia i Fina Pineda. Tots ells van rebre un diploma d’agraïment pels seus anys de servei als centres on han treballat i van fer diversos parlaments on van agraïr el suport de tots els companys i companyes de professió.   

Pel que fa als nous professionals que s’incorporen com a residents de primer any en diferents centres sanitaris d’Igualada i l’Anoia després de completar els estudis, es va rebre a José David Sulbarán en l’àmbit de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia; Marina Molinete en Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu; Laia Pons en Ginecologia i Obstetrícia; Jaume Castellà a Geriatria; Karina Guzmán, Adriana García, Eva Torres, Olman Arteaga i Carlos Jover en Medicina Familiar i Comunitària; i Beatriz Bragado, Amparo Viña i Ana Mejías en l’àmbit de la Infermeria Gineco-Obstètrica.   


 
Durant la Nit de la Professió també es va donar a conèixer el resultat desert de la beca de 1.500 euros per una estada formativa en centres de salut de Catalunya, l’Estat Espanyol o altres països que impulsen els organitzadors de l’acte i que entrega MIPS Fundació Privada. La guanyadora de la primera convocatòria de la beca feta l’any passat 2012, Natàlia Mas, va fer una explicació de la seva experiència a la Unitat de Cefalees i Dolor d’Origen Neurològic de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. Per aquest any, la beca s’ha tornat a convocar.  

La Nit de la Professió, celebrada divendres al Restaurant Sesoliveres, està organitzada per l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de les Balears i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, el d’Infermeres i Infermers, el de Farmacèutics i el de Fisioterapeutes. El president de l’Acadèmia a l’Anoia, el doctor Josep Maria Sánchez, va agrair la presència de tots els professionals de la salut que van participar de la sisena edició de la Nit, els va encoratjar a seguir endavant malgrat les dificultats del moment i va destacar que l’acte ja s’ha consolidat després de tots aquests anys. Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va subratllar l’important paper que fan cada un dels professionals tot vetllant per la salut dels igualadins i anoiencs i va explicar l’àmplia trajectòria històrica del col·lectiu de la salut a Igualada, ja que les primeres referències d’un hospital a la ciutat daten del segle XIV.