Notícies

El CCMC s’adhereix al Decàleg per l’Equitat de Gènere en l’àmbit dels Col·legis Professionals de Catalunya

Les dones professionals reclamen equitat als Col·legis de Catalunya per eliminar qualsevol discriminació de gènere

La Comissió de Dones i Igualtat de La Intercol·legial considera el Decàleg "la mínima expressió acceptable en la gestió i orientació del món professional

 

La Comissió de Dones de la Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya -associació que representa més de 100 corporacions professionals de Catalunya amb més de 200.000 col·legiades i col·legiats de tots els sectors- farà públic avui un Decàleg per l’Equitat de Gènere en l’àmbit dels Col·legis Professionals de Catalunya que reclama "un tracte equitatiu entre dones i homes en el món professional per eliminar qualsevol discriminació de gènere en sintonia amb altres associacions i moviments feministes". Per tal d'assolir aquest objectiu, presenta el Decàleg com "la mínima expressió acceptable en la gestió i orientació del món professional" i treballarà perquè els Col·legis s'hi adhereixin i el desenvolupin dins de la seva agenda a través de propostes concretes i operatives.

La Comissió de Dones i Igualtat de La Intercol·legial, formada per 43 dones, entén el document com un full de ruta obert, viu i en construcció, de manera que esdevingui "motor d'evolució cap a una societat més justa i equitativa". El Decàleg fa referència a aspectes com l'equitat en l'organització, el món laboral, la formació i l'educació; la corresponsabilitat familiar; la no discriminació per raó de gènere; la visibilitat col·legial i professional de les dones; la comunicació; l'actuació davant la violència de gènere; i el compromís professional amb perspectiva de gènere. Inclou un Annex Normatiu elaborat per la Comissió de Dones del Consell de l'Advocacia amb una desena de referències d'àmbit català, estatal i internacional que donen fonament legal a les reivindicacions feministes. 

En l'elaboració de la declaració hi han participat dones de 28 Col·legis diferents. Després de dos anys impulsant diverses iniciatives en clau de gènere dins dels Col·legis Professionals, ara fa un any es va constituir la Comissió de Dones i Igualtat de la Intercol·legial per impulsar canvis dins dels Col·legis i representar-los en altres plataformes i mobilitzacions per l'equitat entre dones i homes. A la Comissió hi són representades un ampli ventall de professions i la seva transversalitat serà clau a l'hora d'assolir el compromís del centenar de Col·legis que componen La Intercol·legial.