Notícies

El CCMC denuncia que no es pot posar en dubte la professionalitat i independència dels metges a l’hora de certificar els ferits el dia 1 d'octubre

  • El president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), Josep Vilaplana, recorda que els metges actuen sota el Codi de Deontologia per atendre i diagnosticar pacients i manifesta que, amb més o menys gravetat, l’1 d’octubre hi va haver persones ferides a Catalunya.

Davant les informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació que posen en dubte el nombre i l’estat dels ferits del passat dia 1 d’octubre a Catalunya, fruit de les actuacions dels cossos i forces de seguretat de l’Estat, el president del CCMC, Josep Vilaplana, assegura que “els metges catalans van certificar el que van veure”. 

En nom de tots els col·legis de metges catalans, Vilaplana denuncia que “no es pot posar en dubte la professionalitat i independència dels metges a l’hora de certificar els ferits el dia del referèndum perquè recorda que els metges actuen sota un codi deontològic per atendre i diagnosticar pacients”. El president del CCMC manifesta que “l’1 d’octubre hi va haver persones ferides a Catalunya, amb lesions més o menys greus, però ferides”. 

Segons Vilaplana, “independentment del nombre concret de ferits de més o menys gravetat, la qüestió a plantejar-se és si la repressió policial duta a terme pel Govern Espanyol és la resposta adequada per part d’un estat democràtic i del segle XXI”.

Finalment, informa que aquestes informacions no contrastades i sense citar fonts que alguns mitjans han publicat seran trameses al Col·legi de Periodistes de Catalunya. Igualment, s’ha encarregat als serveis jurídics del CCMC que avaluïn les possibles accions legals a emprendre.