Notícies

Dr. Jaume Sellarès: “Els metges a Espanya estan cobrant 1.200 euros al mes”

El magazine digital Informativos.net ha entrevistat al vicepresident del Col·legi, Dr. Jaume Sellarès, perquè expliqui fins on arriba la situació de precarietat laboral dels metges catalans, i que també es trasllada a tota la professió.

Tal com adverteix l'informe "La precarietat laboral del col·lectiu mèdic" les condicions laborals dels metges, tant del sector sanitari públic com del privat, són pobres i a més s'han agreujat per la crisi pressupostària que afecta tant al sector públic i com al sector privat per la guerra de preus.

Sellarès reconeix que hi ha metges que actualment estan cobrant 1.200 euros al mes. I destaca que tot i la disminució de sous -en alguns casos de fins al 20%- els professionals estan sustentant la qualitat del sistema sanitari amb el seu esforç i compromís amb els pacients.

Davant d'aquesta situació, el Col·legi ja va alertar que cal actuar de manera activa i contundent i va proposar un Pla de Xoc en què es formulen una sèrie de propostes per revertir aquesta situació.