Notícies

Dos documents de posició del CCMC, reconeguts als premis Mejores Ideas 2019 de Diario Médico

Els guardons van distingir la qualitat dels documents dedicats als principis de l’exercici de la direcció mèdica i a l’impacte en la salut del joc d’aposta en línia

Jaume Padrós, Elvira Bisbe, Susana Jiménez i José Manuel Menchón.

Dos documents de posició elaborats en el darrer any pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) han estat distingits a la darrera edició dels premis Mejores Ideas, que cada any atorga la publicació especialitzada Diario Médico. Els documents pels quals ha estat guardonat el CCMC són Principis i deures en l’exercici de la direcció mèdica dels hospitals i centres sanitaris (novembre de 2018) i El joc d’aposta en línia: impacte en la salut d’un fenomen emergent (gener de 2019). Tots dos documents van comptar amb la col·laboració de professionals amb reconeguda experiència en cadascun dels àmbits. En el primer cas, la del director mèdic de l’Hospital Clínic, Antoni Castells, i, en el segon, la del cap del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Bellvitge-Idibell, José Manuel Menchón, i de la coordinadora de la Unitat de Joc Patològic del mateix hospital, Susana Jiménez.

Els premis Mejores Ideas han arribat a la 18 edició i reconeixen els esforços d’institucions i empreses per explorar nous territoris en medicina i assistència, tot premiant aquelles iniciatives que tracten de millorar algun aspecte de la sanitat. En aquesta edició, es van reconèixer una cinquantena d’iniciatives. El lliurament dels guardons va tenir lloc dilluns, 25 de novembre, a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, en un acte que va comptar amb les intervencions del president del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), Jaume Padrós, i de la vicepresidenta, Elvira Bisbe, en representació del CCMC.