Notícies

Diario Médico guardona l’acord de participació dels metges en la gestió de l’ICS

El diari especialitzat Diario Médico ha guardonat amb un dels premis “Mejores Ideas de 2015” l’acord d’intencions del COMB amb el Departament de Salut de la Generalitat i l’ICS per millorar la participació dels metges d’aquest organisme. Diario Médico ha reconegut la importància de la signatura per fomentar la implicació dels professionals sanitaris en les decisions assistencials i de gestió dels centres que formen part de l’ICS. 

Arran d’aquesta iniciativa s’ha creat una comissió de treball formada per metges assistencials de l’ICS i metges amb responsabilitats directives que ha elaborat un document inicial de propostes al voltant de tres àrees: mecanismes de participació, rellançament del rol dels mecanismes de participació i autonomia dels professionals. 

El president del COMB i del CCMC, Dr. Jaume Padrós, ha agraït la implicació i col·laboració de tots els agents que han fet possible l’acord i ha remarcat que cal “continuar treballant perquè aquestes propostes es puguin desenvolupar de manera real als centres i per incentivar una nova manera de treballar que condueixi a una definició del model assistencial de futur”. 

Les altres idees guardonades han estat la decisió de l’ICS de donar rang de servei clínic a les Urgències dels seus hospitals; la instal·lació de l’equipament necessari per realitzar biòpsies líquides als laboratoris del VHIO; i a la recerca del VHIR que desenvolupa una metodologia que permet classificar de forma ràpida els diferents tipus i subtipus de l’hepatitis C. 

La gala de lliurament d’aquesta 14ena edició dels premis va tenir lloc ahir per la tarda al Teatre Nacional de Catalunya.