Notícies

Dia Internacional contra la violència envers les dones: “La llibertat per mi és no tenir por”

Avui, malauradament, les administracions, les institucions i la societat civil en general hem de tornar a aplegar-nos per manifestar, un cop més, el nostre rebuig a la violència masclista i la nostra ferma voluntat de treballar per erradicar-la. Per aquest motiu i com no podia ser d’altra manera, el CoMB se suma al Manifest Institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que aquest any denuncia de manera especial les violències sexuals, com a màxima expressió de la dominació patriarcal envers les dones.

Com a metges, som conscients de la nostra responsabilitat en aquesta lluita. Per això tenim un ferm compromís amb la prevenció, detecció i abordatge integral de la violència masclista i amb l’atenció a les seves víctimes, on incloem les dones i també, en cas que n’hi hagi, els fills i filles que conviuen amb aquesta violència. En aquest sentit, el CoMB va editar un Quadern de la Bona Praxi dedicat exclusivament a aquest tema.

Tal com diu el manifest a la seva part final, fem nostra la frase de la gran cantant Nina Simone, que afirmava: “La llibertat, per a mi, és no tenir por”.

Més informació